12 llocs al territori lleidatà on pots refugiar-te de les altes temperatures

REDACCIÓ | Maria Lozano
12-08-2021
  • 12 llocs al territori lleidatà on pots refugiar-te de les altes temperatures

Aquesta setmana Catalunya sofreix una onada de calor, amb temperatures fins als 40 graus. Durant aquests dies, es recomana no sortir de casa a les hores on les temperatures freguen els màxims –migdia i tarda-, mantenir-se hidratat i fer dinars no gaire pesats.

Si sortiu de casa durant aquests dies, des de LLEIDA.COM us recomanem anar a refugis climàtics . Aquests són llocs d'una ciutat o un poble on la temperatura no arriba a nivells extrems. Es tracta d'espais verds, ple d'arbres i herba. També es poden trobar prop d'un riu -o platja, en altres zones de Catalunya-. Així, doncs, aquesta és la nostra proposta dels refugis climàtics, trobaràs un a cada capital de comarca o prop d'elles.

Lleida

A Lleida el millor lloc on refugiar-se de la calor és el Parc de la Mitjana. Situat al nord-est de la ciutat, al barri de Pardinyes, és una zona de bosc on predominen arbres, arbustos i herbes.

En una zona tan àrida com és Lleida, tenir una zona boscosa natural dins de la ciutat és un privilegi. La vegetació i el riu Segre fan que la temperatura es rebaixi considerablement a l'estiu.

La Mitjana és un lloc perfecte per passar una estona en família o anar a fer un passeig. És un paisatge natural esplèndid en mig de la ciutat de Lleida.

La Mitjana
Twitter La Mitjana

Tàrrega

Al cim de la serra de Sant Eloi podem trobar-nos el Parc amb el mateix lloc. Aquest va ser fundar a principis del s. XX per l'Associació Amics de l'Arbre. La vegetació consta de pins, alzines i roures; i a més hi ha diverses fonts.El parc està rodejat d'arbres i fins i tot hi ha un bar per poder-nos refrescar. A més a més podem trobar un antic molí d'oli i des d'un mirador es poden veure les muntanyes de Prades.

Parc Sant Eloi Tàrrega
Foto Twitter Ajuntament Tàrrega

Les Borges Blanques

Situat al bell mig de la ciutat, El Passeig del Terral és un dels llocs verds de la capital de Les Garrigues. El passeig compta amb jardins, plantes i una arbreda. A més està al costat de dos llacs, que fan que la temperatura sigui més agradable a l’estiu.

Parc del Terrall Les Borges
Foto Twitter Ajuntament Les Borges

Mollerussa

Al cim de la serra de Sant Eloi podem trobar-nos el Parc amb el mateix lloc. Aquest va ser fundat a principis del s.XX per l'Associació Amics de l'Arbre. La vegetació consta de pins, alzines i roures; i a més hi ha diverses fonts d'aigua.
El parc està rodejat d'arbres i fins i tot hi ha un bar per poder-nos refrescar. També podem trobar un molí d'oli. Des d'un mirador es poden veure les muntanyes de Prades.

Cervera

Al sud de la ciutat podem trobar el Parc Durant i Sant Pere, un dels millors refugis climàtics de Cervera. Hi ha muntadors, taules per fer pícnic i places per jugar.  

Balaguer

Un dels millors llocs de Balaguer on pots refrescar-te és al Passeig del Riu. Les vistes, amb el castell al fons són esplèndides. És un lloc perfecte per passejar amb la família i amb els gossos.

Balaguer

Solsona

A només un quilòmetre de Solsona podem trobar el Parc Mare de la Font, al nord-oest de la ciutat trobem aquest paisatge natural on l'aigua i la vegetació són els principals protagonistes. A més, hi ha un espai amb taules de fusta per fer pícnics.

Foto Ajuntament Solsona

La Seu d'Urgell

A l'oest de la ciutat dels Pirineus trobem el Parc del Valira, un parc natural ple de verns, glops i nogueres. El Parc s'uneix a altres zones com el parc dels Enamorats, un passeig vora del riu.
La vegetació i el riu Valira fan que sigui el millor lloc de la capital de l'Alt Urgell per refugiar-se de la calor.

Parc del Valira
Foto Ajuntament La Seu d'Urgell

Tremp

A Tremp podeu trobar el Parc del Pinell. Aquest es va fer especialment com a lloc de lleure dins del municipi, i actualment és la zona verda més gran del municipi. Té taules de pícnic i molta zona verda per jugar. Hem de destacar que aquest parc no permet l’entrada de gossos.

Parc del Pinell
Foto Ajuntament Tremp

Sort

Al bell mig de la ciutat ens trobem el Parc del Riuet. Està ubicat on abans passava el riu Noguera Pallaressa, és un dels espais verds de la ciutat. A més, s'organitzen moltes activitats durant l'any.

El Pont de Suert

A l’Alta Ribagorça trobarem el Centre de Fauna de Pont de Suert, un lloc destinat a la conservació, sensibilització i educació ambiental de la llúdriga. Actualment conté una exposició de diferents elements de la comarca de l’Alta Ribagorça.

Centre Flora i Fauna del Pont de Suert
Foto gencat.cat

Vielha e Mijaran

Per poder fer aquesta ruta haurem d’agafar el cotxe. Anirem a la Bassa d’Oles, a aproximadament 10 km de Vielha, però dins del municipi. És un lloc ideal per passar un dia en família. La ruta està envoltada d’un bosc d’avets.

Així doncs, aquests són llocs et pots refugiar de la onada de calor si no estàs a casa. Tot i així, és important que us hidrateu bé i intenteu no sortir a les hores de màxima calor.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta