18è CINEMÓN a Lleida per a la defensa del Dret a la Salut

REDACCIÓ / Lourdes Farré
Publicat: 
06-06-2024
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • 18è CINEMÓN a Lleida per a la defensa del Dret a la Salut
    Peu de foto: 
    Presentació de la 18a edició de Cinemón a Lleida ©Ajuntament de Lleida

Arriba la divuitena edició del cicle de cinema solidari, CINEMÓN, que organitza la regidoria de cooperació de la Paeria, els dies 7 i 8 de juny.

La programació d’aquest cicle de cinema solidari i reivindicatiu ha estat elaborada de forma conjunta amb Medicus Mundi i més d’11 entitats que treballen el dret a la salut a la ciutat de Lleida i arreu del món, per la qual cosa, durant els dies de projeccions es podrà trobar informació i fer contacte amb altres entitats com ara  Alpicat Solidari, AMELL, Sàhara Ponent, Centro Latinamericano de Lleida, CooperAcció, Esclerosis Múltiple Lleida, Fundació Lleida Solidària, Lika, Medicus Mundi, Sindicalistes Solidaris, Superant Fronteres, Toukyere i Veïns del món solidari.

CINEMÓN pretén ser una eina per fer arribar a la ciutadania diferents temàtiques d’una manera didàctica, engrescadora i pròxima, que enguany abordarà el tema de la salut planetària i reivindicarà la defensa dels drets de la salut de forma global per posar fi a tota mena de discriminacions.

Les projeccions i activitats de CINEMÓN es realitzen gratuïtament a l’aire lliure a l’Avinguda Blondel, darrere de l’Institut d’Estudis Ilerdencs.

Divendres, la temàtica es localitza a l’Àfrica. A partir de les 18.30h es faran tallers infantils, conta contes, una desfilada de moda amb teles africanes, actuacions musicals i la projecció dels curtmetratges “La fiebre de oro” i “A luta continua”.

Dissabte, ja centrat en l’Amèrica Llatina, i a partir de les 18 h, també es faran tallers, balls típics de Llatinoamèrica, un concert i la projecció dels documentals “Don Benjamín” i “Cuidar entre terres”.

Comparteix

També t'interessarà