400 persones a la nova edició de la Batnight, a la Mitjana

REDACCIÓ
Publicat: 
20-09-2023
Actualitzat: 20-09-2023 12:56
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • 400 persones a la nova edició de la Batnight, a la Mitjana
    Peu de foto: 
    Foto: Ajuntament de Lleida

La Nit dels Ratpenats  s’emmarca en les activitats que es fan arreu d’Europa per donar a conèixer aquests mamífers


El Parc  de la Mitjana de Lleida va acollir el passat 16 de setembre, una nova edició de la Batnight, la nit dels ratpenats. La celebració, que també es realitzava arreu d’Europa, té com a objectiu donar a conèixer aquests mamífers, la seva alimentació, on s’amaguen, com s’aparellen i el seu paper dins de l’ecosistema. Les activitats van comptar amb la participació de més de 400 persones, majoritàriament públic familiar.

Des de la tarda fins a la nit, s’hi van fer tallers de manualitats i jocs sobre els ratpenats per als infants.  En paral·lel, es va projectar una càpsula audiovisual que mostrava com es fa, per part de tècnics experts, el seguiment de les poblacions de ratpenats a Lleida a partir de la revisió de les caixes refugi instal·lades al municipi. Aquesta activitat permet conèixer l’estat de les poblacions de ratpenats de Lleida i seguir la seva evolució al llarg del temps.  A la tarda els assistents també han pogut assistir a la projecció de la conferència "Una ullada als ratpenats: Com viuen? Què mengen? Com s'orienten? 

El plat fort de la jornada van ser les visites guiades nocturnes al Parc de la Mitjana, adreçades a un públic familiar i amb explicacions més amenes per als infants. De la mà dels experts, els i les assistents han conegut pogut observar com son les diferents trampes de captura de ratpenat, com és l’anatomia d’un ratpenat i les seves adaptacions observant-les a la ma del tècnic, sobre un exemplar capturat a la tarda, com es fa un cens de ratpenats aquàtics, on esta ubicades les caixes refugi, com funcionen els programes de detecció d’ultrasons i de visualització dels sonogrames dels ratpenats, que vindrien a ser l’equivalent als cants dels ocells, però que només son audibles amb enregistrament amb uns programes específics. Per tant les tècniques d’estudi que s’utilitzen conèixer la vida i l’ecològica d’aquests curiosos mamífers.

Comparteix

També t'interessarà