Torna la Batnight al Parc de La Mitjana amb activitats per a tots els públics
Aquest dissabte, 21 de setembre, el Parc de la Mitjana de Lleida acollirà una nova edició de la Batnight, la nit dedicada als ratpenats. L’esdeveniment, que se celebra a escala europea, té com a objectiu donar a conèixer aquests mamífers únics amb capacitat de volar, la seva alimentació, hàbits i el seu paper fonamental dins l’ecosistema. Les activitats es desenvoluparan de les 18.00h fins a les 23.30h, amb propostes per a públic de totes les edats en diferents espais del parc.
La jornada arrencarà amb tallers de manualitats i jocs infantils sobre els ratpenats, entre les 18.00h i les 19.45h. Simultàniament, es projectarà una càpsula audiovisual de 18.00h a 19.00h, que mostra el treball dels tècnics experts en el seguiment de les poblacions de ratpenats a Lleida. Aquesta activitat ofereix una visió del procés de revisió de les caixes refugi instal·lades a la ciutat, part de l’esforç per monitorar aquestes espècies.
A les 19.00h, 20.00h i 21.00h, es projectarà la conferència divulgativa "Una ullada als ratpenats: Com viuen? Què mengen? Com s'orienten?", que proporcionarà informació detallada sobre els trets més destacats d’aquests animals i la seva importància per a l’ecosistema. No es requereix inscripció prèvia per participar en aquestes activitats.
Com cada any, el plat fort de la Batnight seran les visites guiades nocturnes al parc, que permetran als participants explorar la vida nocturna dels ratpenats. Aquestes visites es duran a terme en dos torns: un a les 20.00h, dirigit a famílies i que ja ha esgotat les places, i un altre a les 21.45h, orientat a un públic adult. Durant les passejades, els assistents podran conèixer les tècniques d'estudi emprades per observar i estudiar aquests mamífers. Per participar-hi, cal inscripció prèvia i portar protecció contra els mosquits, una llanterna i roba adequada.
La Batnight forma part del projecte de Renaturalització de la ciutat, dins el programa d’Adaptació al canvi climàtic i Millora de la biodiversitat de Lleida, finançat pels Fons Next Generation de la Unió Europea i el Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (PRTR), gestionats pel Ministeri de Transició Ecològica.