Aina Balasch presenta ‘I ain’t got nothing’, la seva primera cançó en format acústic

LLEIDACOM / Miquel de Santiago
26-11-2019
  • Aina Balasch presenta la seva primera cançó en format acústic
    Peu de foto: 
    Foto April Road Studios

Aina Balasch ha presentat el seu primer tema en acústic, ‘I ain’t got nothing’, compost i interpretat -amb teclat i veu- per ella mateixa i gravada, també en vídeo, als estudis d’April Road com a ‘live session’. L'artista d'Albesa assegura que aquest tema no només es quedarà en un acústic, sinó que té intenció de produir-la a la seva manera en un futur, possiblement incorporant-hi “violí i harmònica”.

‘I ain’t got nothing’ és una llavor plantada "que vull fer crèixer”, en part, “per la gran acceptació que ha tingut entre la gent”. Per la nostra Talent Lleidatà, la cançó té un missatge clar, que té molt a veure amb la nostalgia i el creixement personal d’una mateixa. “Quan et sents perduda, intentes retrobar-te en el passat en algun punt en què erets feliç. Però, en realitat, a vegades el més fàcil és parar i seguir endavant amb allò que tens, des d’on et trobes en aquest moment, crear i crèixer des de l’ara”. D’aquí el seu títol, traduït al català com ‘No tinc res’, incidint amb aquesta aspiració de seguir endavant amb les nostres vides únicament amb allò que tenim avui, deixant de banda situacions passades. 

Aina Balasch presenta ‘I ain’t got nothing’, la seva primera cançó en format acústic

A mode d'anècdota, l'Aina ens explica emocionada què va sentir quan, ahir, una amiga que és mestra infantil va fer escoltar la cançó a les seves alumnes de 8 anys per fer un exercici de traducció en anglès. “Em va emocionar molt el que em va explicar, i és que una nena va arribar a la deducció que en aquesta cançó jo parlava de l’Alzheimer. No era la meva intenció, tinc la meva propia idea del què parla, però escoltant-la de nou me’n adono que és una interpretació totalment vàlida i que és fantàstic que cadascú entengui el que vulgui i la faci seva”. 

D’altra banda, l’albesana ens diu que acostuma a escriure les seves composicions “quan estic sola a casa i noto un sentiment que vibra dins meu que no puc expressar d’altra manera que amb la música. Tampoc m’he basat en cap altra cançó, però la tarda que la vaig composar escoltava molt Norah Jones. Inconscientment potser sí beu dels seus acords”. Del que sí som conscients és que això no ha fet més que començar i que de ben segur veurem a l’Aina amb més produccions i projectes engrescadors. Allí hi serem per explicar-ho.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Creus que és adequat que els nens i nenes facin activitats extraescolars aquest curs?