'Alcarràs' guardonada amb el premi Roses de Sant Jordi RNE de Cinematografia 2023

REDACCIÓ / ACN
Publicat: 
21-03-2023
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • 'Alcarràs' guardonada amb el premi Roses de Sant Jordi RNE de Cinematografia 2023
    Peu de foto: 
    Imatge d'arxiu - Alcarràs de Carla Simón

El film ‘Alcarràs’ de Carla Simón ha obtingut aquest dimarts la Rosa de Sant Jordi a la millor pel·lícula espanyola dels Premis RNE Sant Jordi de Cinematografia 2023. El certamen per votació popular ha anunciat el veredicte de la 67a edició que, a més del film sobre el món rural a Ponent, ha premiat ‘Argentina, 1985’ amb la Rosa de Sant Jordi a la millor pel·lícula estrangera. Amb aquests guardons es completa el palmarès de la 67a edició dels Premis RNE Sant Jordi de Cinematografia, que es lliuraran el 25 d’abril en una gala al Teatre Lliure de Barcelona.

A la 67a edició dels premis, 'As bestas' ha estat considerada la millor pel·lícula espanyola. Luis Zahera i Anna Castillo recolliran el premis com a millors intèrprets espanyols per 'As bestas' i 'Girasoles silvestres', respectivament. 'Cinco lobitos', d'Alauda Ruiz de Azúa, ha estat considerada la millor òpera prima.

'Top gun: Maverick', de Joseph Kosinski, ha aconseguit el premi a millor pel·lícula estrangera. Tilda Swinton, per la seva participació a 'Memoria' i a 'Tres mil años esperándote', i Austin Butler, per 'Elvis', han merescut els guardons a millor actriu i millor actor estrangers.

José Luis Garci rebrà el premi a la trajectòria un homenatge a la seva figura com a cineasta i divulgador, i l'actor francès Omar Sy, recollirà el premi d'honor.

Comparteix

També t'interessarà