⏯️ Allau de sol·licituds per estudiar al nou INEFC Pirineus

REDACCIÓ
31-07-2021
  • ⏯️ Allau de sol·licituds per estudiar al nou INEFC Pirineus

L'INEFC Pirineus inaugurarà el grau de Ciències de l'Activitat Física i l'Esport (CAFE) especialitzat en esports de muntanya i riu el proper curs 2021-22 amb una allau de sol·licitud per cursar-lo: 567 persones, 140 en primera preferència, han demanat optar per una de les 40 places que s'ofereixen al campus de l'INEFC de la Seu d'Urgell, que obrirà les seves portes el proper mes de setembre. L'elevada demanda per aquests estudis ha fet que la nota de tall hagi estat especialment alta tenint en compte que és el primer any que s'ofereixen: un 9,646 han hagut de superar els nois i les noies que l'han vinent inauguraran el centre.

Els estudis s'iniciaran el curs 2021-2022 i s’implementaran temporalment a l’edifici del Centre Cultural Les Monges, de la Seu, i les pràctiques es faran en espais i instal·lacions d’entitats col·laboradores. Aquesta ubicació serà efectiva durant els primers dos anys. A partir del curs 2023-24, l’INEFC Pirineus disposarà d’instal·lacions pròpies.INEFC-Pirineus, un projecte fet realitatINEFC Pirineus, adscrit a la Universitat de Lleida, va iniciar el seu camí el 2020 amb la signatura del conveni de col·laboració entre el Govern i l'INEFC per tirar endavant un nou grau que permetés especialitzar l'oferta de formació en CAFE i estendre l’ensenyament de qualitat per tot el territori. El 3 de maig de 2021, es va presentar al Parc del Segre de la Seu d'Urgell, en un acte presidit per l'aleshores consellera Budó on va quedar palesa la importància d'aquests nous estudis universitaris per al món de l’esport i per al territori de l’Alt Pirineu: “un pas endavant en la cohesió i l’equilibri territorial”.

La inauguració d'aquest nou centre de la Seu d’Urgell té també un component olímpic, que va estar molt present ja en l’acte de presentació del nou campus, on tots els assistents van mostrat la voluntat de fer de la ciutat, seu dels Jocs Olímpics d’Hivern, dins la candidatura Barcelona-Pirineus. “És un dels reptes més importants del futur”, va reconèixer la consellera Budó, i el secretari general de l'Esport en aquell moment, Gerard Figueres, ja va destacar que el nou centre d’INEFC “ja és el llegat d’uns jocs olímpics que avui són un projecte”

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Veuràs algun partit del Mundial de futbol de Qatar?