Almacelles recupera el Cros 40 anys després

REDACCIÓ
Publicat: 
08-02-2023
Actualitzat: 08-02-2023 19:33
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Almacelles recupera el Cros 40 anys després
    Peu de foto: 
    Cros d'Almacelles (1981)

L’Ajuntament d’Almacelles recupera el Cros, la competició esportiva de córrer camp a través després de 40 anys sense celebrar-se. Organitzat pel consistori i el Consell Esportiu del Segrià, per primera vegada es farà en un circuit a l’Era del Compte, hi haurà servei de bar davant de L’Escorxador i es preveu la participació d’unes 200 persones a partir dels tres anys. “Recuperem aquesta prova i en un nou emplaçament amb l’objectiu de fomentar l’activitat esportiva a l’aire lliure, ja que continuem advocant per fomentar l’esport a Almacelles”, afirma l’alcaldessa, Vanesa Olivart.

Les darreres proves de cros d’Almacelles són dels anys 80 i ara el consistori vol recuperar aquesta competició “tan saludable i que, a més a més, es fa pels camps del poble”, explica Olivart. De fet, serà la primera vegada que el circuit serà a l’Era del Compte, davant del reformat edifici de l’antic escorxador, l’equipament municipal de 1.300 metres quadrats congestionat entre el consistori i l’Associació per al Foment d’Activitats per al Poble d’Almacelles, i on els joves del poble fan moltes activitats.

Almacelles aprova el primer reglament d'atraccions de fires i festes locals
Peu de foto: 
Foto Ajuntament d'Almacelles

“La brigada municipal d’obres està treballant durant tota la setmana per marcar el circuit i habilitar la zona d’aparcament, davant mateix de l’Escorxador”, detalla l’alcaldessa. A més a més, hi haurà servei de bar durant tot el matí a càrrec l’Associació de Joves Lo Matadero, per oferir menjar i beure a les persones que acompanyin als esportistes.

Inscripcions, fins dijous, dia 9, a les 14 hores

De moment hi ha 125 persones inscrites però s’espera arribar a les 200 i l’organització ha allargat el termini de les inscripcions fins aquest dijous, dia 9, a les 14 hores. Es pot formalitzar la participació en el cros al web iter5.cat, la inscripció infantil és gratuïta i per als adults, és de cinc euros. En total, hi ha 11 categories i hi poden participar persones a partir dels tres anys d’edat.

La distància mínima del recorregut per l’Era del Compte és de 200 metres per als infants nascuts a partir del 2017 i la màxima, de 5.000 metres, en la categoria absoluta. Els dorsals es poden recollir a partir de les 9:30 hores i la primera cursa començarà a les 10 hores amb la categoria de cadet femení i acabarà a les 12.10 amb les persones corredores en la categoria absoluta.

Comparteix

També t'interessarà