Almatret estrena el nou Centre d’Interpretació de les Energies

REDACCIÓ
Publicat: 
21-02-2023
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Almatret estrena el nou Centre d’Interpretació de les Energies
    Peu de foto: 
    Foto Ajuntament d'Almatret

Aquest 2023, Almatret i el projecte Almia fan un pas endavant amb la posada en marxa del nou Centre d’Interpretació de les Energies (CIE). El centre, que s’ubica a les antigues escoles del poble, compta amb un espai museïtzat al voltant de la producció i ús d’energies renovables i l’aposta d’Almatret per convertir-se en referent en l’experimentació i divulgació en matèria d’energia. El CIE permetrà reforçar aquesta aposta en formació i divulgació, oferint un espai adequat per als tallers i visites; a més de posar a disposició dels usuaris i usuàries eines de realitat virtual per aprofundir en el coneixement de les energies renovables. 

Aquest 23 de febrer arrencaran les jornades formatives Almia dirigides a estudiants de primària, secundària, Batxillerat i Formació Professional. Ara mateix ja hi ha una dotzena de centres inscrits provinents de les comarques de Lleida, Tarragona i Huesca. Les jornades es faran per primera vegada al Centre d’Interpretació de les Energies i constaran d’una visita al CIE, la realització de tallers pràctics experimentals i una ruta per les diferents instal·lacions generadores d’energia i distribució d’Almatret. En el marc dels tallers, l’alumnat té l’oportunitat de conèixer de primera mà el funcionament d’aerogeneradors, camps termosolars, horts solars fotovoltaics o una subestació elèctrica. 

Aquesta serà la segona edició de les jornades. Els tallers els impartirà un equip de monitors i monitores formats especialment pel projecte, els i les professionals provenen de la Universitat de Lleida i tenen formació en magisteri i en energies renovables. 

Al 2022, prop de 400 joves d’una desena de centres educatius de les comarques de Lleida van participar en les visites i tallers formatius del projecte Almia. Des d’Almatret es  manté l’aposta ferma per la formació i divulgació en renovables, a través del CIE i d’una nova convocatòria dels Premis Almia Educativa. Els premis estan oberts a tots els centres educatius de Catalunya i que busquen  promoure i reconèixer la tasca formativa sobre la conscienciació i recerca de recursos energètics sostenibles, nets i respectuosos amb el medi ambient. Entre totes les categories es repartiran més de 2.000€ euros en xecs regal per a material escolar i el període per presentar propostes a l’edició de 2023 estarà obert fins al 30 d’abril.  

Comparteix

També t'interessarà