Antonio Rico o com la música ens omple de passió

LLEIDACOM / Miquel de Santiago
07-02-2020
  • Antonio Rico o com la música ens omple de passió

L’Antonio Rico és un noi de 24 anys de Lleida, la ciutat que l’ha vist créixer i on està acabant els seus estudis en Relacions Laborals i RRHH a l’EURL, un centre adscrit a la Universitat de Lleida, una formació que adora i que l’ajuda a créixer, com a persona i com a professional. Tot i que ha treballat en diferents sectors i que considera essencial la formació acadèmica, la seva passió sempre ha estat la música. “Em considero una persona inicialment introvertida, segura del que vol en aquesta vida, i que cal conèixer-me a fons per saber com soc realment”. El que més li agrada és dedicar temps als amics, la família, sortir, fer esport i és un gran amant dels videojocs, malgrat que “ara mateix no tinc gaire temps per sortir o desconnectar, però es el preu a pagar per aconseguir el que realment vols i arribar on et proposis". Lamenta que pugui sonar a tòpic, "però aquests ningú se’ls inventa, hi son per alguna raó”.

Sempre ha volgut endinsar-se en el món de la música i des de ben petit ja explorava amb els pianos que hi havia a casa del seu avi, “sobretot un òrgan electrònic, el meu gran precursor”. Anys després, es va comprar la seva primera taula de mescles, a partir de la qual “volia arribar a ser un gran DJ”. Experimentant amb estils, nous sons i mescles va fer despertar en ell una immensa curiositat en com es podien fer les cançons. Fou a partir de llavors que es va començar el seu procés d’evolució i aprenentatge que, a dia d’avui, el fa cantar, composar i interpretar les seves pròpies peces.

Antonio Rico o com la música ens omple de passió

Podríem definir el seu estil musical com una fusió electrònica amb el més pur estil urbà, però ens diu que “cadascú pot definir la meva música tal i com la senti”. De fet, això és el que busca. “No m’agradaria estancar la meva música en un únic estil, i m’agrada molt que en parlem, perquè intento fusionar totes les meves influencies musicals i portar-les al meu territori, amb el meu estil, la meva impremta”. La realitat és que ha crescut escoltant de tot, i malgrat preferir algunes artistes i estils, “mai m’he tancat a un únic estil de música i sempre els he gaudit amb molta varietat”. Fa ben bé un any, 4RIVERS SOUND, una emergent plataforma musical (filial de Sony), va apostar pel seu projecte i tot just l’han començat ara, una aposta que el fa estar “molt orgullós i agraït per l’equip que m’envolta i la feina que estem duent a terme, que de ben segur aviat podreu veure”. 

Antonio Rico o com la música ens omple de passió
Antonio Rico o com la música ens omple de passió

L’objectiu és arribar a dedicar-s’hi professionalment, i és que “a qui no li agradaria poder viure de la seva passió?”. Tot i així viu i treballa el dia a dia per tal que la música arribi cada vegada a un nivell més alt. “Tot just acabem de començar, amb el primer tema, “La Kdera”, amb la qual busquem fer cinc cèntims del que vindrà”. Molta gent del seu voltant es va sorprendre al veure’l cantar, al peu del canó, ja que possiblement destaqui més per la seva faceta com a productor. “Ha arribat el moment de demostrar en què he estat treballant durant l’últim any, i desitjo que els meus n’estiguin orgullosos”. Si tot evoluciona com ell ha planejat, el projecte acabarà quallant i podrà assolir el seu somni, el seu gran objectiu, que no és altre que viure de la música.

L’Antonio produeix, composa i interpreta els seus temes, però també col·labora també amb altres artistes (com Kata, també Talent Lleidatà de LLEIDA.COM, amb qui ha produit, per exemple, 'Katalino'). Està molt orgullós de tot el que ha fet musicalment fins ara i ho estarà de tot el que li queda per fer. La seva evolució ha estat molt orgànica i natural. “Haver pogut fer música amb el Kata és especial i diferent, perquè el considero un germà i amb ningú em sento tant a gust dins l’estudi com quan estic amb ell. Té un talent innat i arribarà tant lluny com es proposi, i m’agrada pensar que hauré aportat el meu granet de sorra”. Ambdós talents lleidatans, tant Kata com Antonio, prometen i apunten molt alt. En el cas de l’Antonio, va començar mirant tutorials a Youtube i ara “soc capaç de fer coses que mai hagués imaginat”. Segons ell, és molt important envoltar-te d’un bon equip, professional i humà, que aporti tot el que té per sumar experiències i, si Déu vol, arribar a l’èxit. “Aportar, mai restar”.

Antonio Rico

Aquest mes de febrer llençarà un nou tema molt especial “que tant de bo no hagués fet mai”. Ens pot avançar que que el nou àlbum està quasi enllestit i que sortirà d’aquí ben poc. En aquest podrem descobrir “qui soc i què represento com artista”. D’aquí uns anys voldria veure’s millor que ara, com és normal amb molts aspectes, resguardant la salut i altres aspectes importants que tothom busquem, però “no t’enganyaré”, el que l’Antonio desitja per és “trobar-me sobre un escenari amb el meu equip rebentant el panorama”.

Antonio Rico o com la música ens omple de passió

De tots els moment viscuts, es queda amb l’actual, i és que està fent el que més li agrada, “amb la meva gent, la nostra moguda, el nostre estil, les nostres normes, i veure que la teva audiència també ho gaudeix és el que realment t’omple com artista”. “Aviat recollirem el que portem tant temps sembrant”. Però no tot són flors i violes en el món de la música, i és que és molt difícil emprendre una carrera artística d'èxit, especialment a Lleida.

“No es fàcil, ni aquí ni enlloc. Considero que en aquesta ciutat hi falta cohesió entre artistes. Ens hauríem de donar més suport, siguin quin siguin els nostres estils”. L’Antonio creu que l’Ajuntament i demés entitats del territori haurien de fomentar més els i les artistes locals, especialment en els esdeveniments de la ciutat, “per petits o amateurs que siguin”. Lleida és una ciutat amb molt talent, “tenim molt bon rap, per exemple, amb tota la colla de la 001 (Kata, Anser, nil, Gaps, Spawn...) que porten anys partint-se l’esquena pel gènere, veus increïbles com Ephona o Blanca Puertas, i les que encara no conec!”. “D’aquí han sortit els KOERS, que son increïbles. També en ‘trap’ no ens quedem curts amb Young Rajola, RitoSkrrr, Abadi i tota la FIDE SQUAD. Som moltíssima gent fent propostes molt bones, i algú se’n ha d’adonar i valorar-ho”.

Comparteix

També t'interessarà