Art i naturalesa, a les Garrigues

REDACCIÓ
30-08-2020
  • Art i naturalesa, a les Garrigues
  • Art i naturalesa, a les Garrigues
  • Art i naturalesa, a les Garrigues
  • Art i naturalesa, a les Garrigues

Quatre espais d’art de la comarca de les Garrigues han unit esforços amb l’objectiu de promocionar-se de manera conjunta a través de la proposta Camins d’art, una iniciativa que vincula paisatge, art i patrimoni a l’aire lliure. Es tracta del Centre de la Cultura de l’Oli de Catalunya de la Granadella; la Vinya dels Artistes del celler Mas Blanch i Jové de la Pobla de Cérvoles; el Camí dels 7 Sentits de l’escultora Marta Pruna, a Cervià de les Garrigues, i el Centre d’Interpretació d’Art Rupestre de la Roca dels Moros, al Cogul.

A la Granadella es pot visitar el mural de l’artista Lily Brik, que es troba al costat del Museu de l’Oli de Catalunya i que ret homenatge al món rural i cooperatiu al voltant de la cultura de l’oli, així com les escultures de Land Art guanyadores de l’Oliverart, que estan ubicades al mirador del coll de Bovera. En aquest sentit, s’ha de destacar que fa poques setmanes aquest espai va estrenar dos noves escultures, concretament Buida-ment, de l’escultora Marta Pruna, i El cor del mirador, de Susana Malagón.

La visita en cadascun dels quatre espais pot fer-se de forma lliure o bé pot ser guiada

D’altra banda, a la Pobla de Cérvoles es poden visitar les obres d’art entre vinyes de la Vinya dels Artistes, el projecte del celler Mas Blanch i Jové que fusiona territori, gastronomia, ecologia, cultura i va venir. Quant a Cervià de les Garrigues, es pot visitar el Camí dels 7 Sentits, un recorregut circular d’uns nou quilòmetres que envolta el riu Set i el riu Gorgs i en el qual hi ha diferents escultures fetes per Marta Pruna i el seu taller.

Finalment, al Cogul es pot visitar un mural també de l’artista Lily Brik que està inspirat en les pintures rupestres de la Roca dels Moros –un espai de culte durant més de 10.000 anys–, que van ser declarades patrimoni de la humanitat per la Unesco.

L’objectiu d’aquesta iniciativa és donar una nova oportunitat al territori i oferir espais segurs en llocs oberts per poder continuar gaudint de l’art en un entorn únic i envoltat de naturalesa. A més, cada espai compta amb un programa d’activitats propi.

Així mateix, la visita en cadascun d’aquests quatre espais destinats a l’art pot fer-se tant de manera independent com amb visita guiada amb reserva prèvia segons cada espai.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Creus que en els últims anys s'han incrementat la intolerància en la nostra societat?