Arxivat l'expedient contra un docent per comentaris masclistes

S.C.D.
21-02-2020
  • Arxivat l'expedient contra un docent per comentaris masclistes

La Universitat de Lleida (UdL) ha arxivat l’expedient informatiu obert que el Consell de l’Estudiantat de la Facultat de Lletres va denunciar al maig pel qual acusava un professor d’Història de l’Art d’utilitzar a classe comentaris “racistes, masclistes i xenòfobs”.

Una decisió que no ha agradat a l’entitat, que assegura que “no s’han complert totes les garanties jurídiques i democràtiques per considerar l’arxivament de l’expedient com a vàlid” i va exigir reobrir-lo.

La polèmica es va iniciar quan el Consell de l’Estudiantat va acusar aquest docent de fer comentaris com “les violacions s’haurien de consultar; manifestar-se per la violència masclista no serveix de res; o els discapacitats no mereixen viure”. Unes acusacions que la UdL es va comprometre a “investigar a fons” i fins i tot la Fiscalia de Lleida va obrir diligències per investigar el succés.

Ara, al cap de nou mesos, la universitat ha arxivat el cas i el Consell de l’Estudiantat ha denunciat que “l’equip de govern de la universitat disposava de proves facilitades per nosaltres que no van arribar a la instructora de l’expedient de la Universitat de Lleida ni a la Fiscalia”, alhora que van criticar que “no s’han citat alguns dels agents implicats i els testimonis hem rebut pressions”, i van recordar que dos alumnes han estat denunciats pel docent.

Per la seua banda, des de la Universitat de Lleida es van limitar a dir que les queixes del Consell de l’Estudiantat “ja es van respondre al consell de govern de dimarts” i que estan elaborant un informe “per respondre a les greus acusacions que plategen”.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Penses que s’hauria d’obrir l’oci nocturn?