Avancen a bon ritme les obres del Raval de Lleida de les Borges

REDACCIÓ
03-09-2021
  • Avancen a bon ritme les obres del Raval de Lleida de les Borges

Avancen a bon ritme les obres del primer tram del Raval de Lleida de les Borges Blanques, que han consistit en la creació d’una nova estructura de sanejament en aquest tram comprès entre el Passeig del Terrall i el carrer de la Creu, amb la instal·lació d’un nou col·lector. També s’han dut a terme millores en les connexions per portar l’aigua potable als habitatges de la zona, i s’han substituït els tubs per uns de més capacitat.

L’alcaldessa de les Borges, Núria Palau, ha visitat aquest dijous les obres, i ha explicat que la previsió és que, d’aquí a tres setmanes, els treballs ja hagin finalitzat. Les obres, quantificades amb un import 65.692,62 euros i adjudicades per 57.730,67 euros, IVA inclòs, han servit, segons ha explicat Palau, “per renovar i modernitzar una xarxa de clavegueram que havia quedat obsoleta” i també per garantir la connexió entre aquest tram i la resta de xarxes que s’han anat fent noves al municipi en els darrers anys.

Renovació de canonades

Segons ha explicat Palau, també s’han renovat les canonades d’aigua de boca per unes de polipropilè sanitari, i se n’ha augmentat el diàmetre per tal que aquests tubs quedin connectats amb la xarxa d’aigua potable del poble, i amb l’objectiu final de “donar un millor servei als veïns i veïnes de tota la població”, ha dit.

Una nova xarxa de clavegueram per al Raval de Lleida
Amb la renovació del clavegueram, els desaigües s’han col·locat en una zona accessible i deixen de passar per sota dels habitatges, de manera que d’ara endavant, el consistori podrà tenir accés al col·lector per netejar-lo o reparar-lo en cas que sigui necessari. També s’ha col·locat un col·lector per la façana de les cases, de manera que els veïns i veïnes només s’hauran d’encarregar de fer la connexió fins a l’escomesa, i l’antic col·lector quedarà anul·lat. Així, també s’eviten les fuites d’aigua que patien els veïns i veïnes del carrer Caputxins, en la mesura que el col·lector antic desaiguava en aquesta zona.

Millores en la línia elèctrica

Paral·lelament a aquestes obres d’urbanització, la companyia elèctrica ha aprofitat per soterrar una línia de mitja tensió que havia quedat obsoleta i també per millorar la xarxa elèctrica a la zona. Concretament, s’ha fet una nova xarxa de mitja tensió per connectar dos transformadors que anaven per una línia antiga, la qual cosa permetrà que no hi hagi talls de llum a la part baixa del poble.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

S'hauria d'ampliar l'edat mínima per consumir alcohol?