Balàfia i el Secà gaudiran del nou parc de gossos aquest 2022

REDACCIÓ
Publicat: 
14-10-2022
Actualitzat: 14-10-2022 1:00
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
 • Balàfia i el Secà gaudiran del nou parc de gossos aquest 2022
  Peu de foto: 
  Foto Mario Gascón (Ajuntament de Lleida)
 • Balàfia i el Secà gaudiran del nou parc de gossos aquest 2022
  Peu de foto: 
  Foto Mario Gascón (Ajuntament de Lleida)
 • Balàfia i el Secà gaudiran del nou parc de gossos aquest 2022

La Paeria posarà en marxa a finals d’aquest any un nou parc per a gossos situat als Jardins de Francesc Solana, davant de l’institut Torre Vicens, al límit entre els barris de Balàfia i el Secà de Sant Pere. El Paer en Cap, Miquel Pueyo, i el primer tinent d’alcalde, Toni Postius, van visitar aquest dijous l’inici de les obres d’aquesta àrea d’esbarjo per a animals de companyia, que tindrà 860 metres quadrats de superfície. Pueyo ha comentat alguns dels elements que tindrà aquesta zona, com una font i abeurador, mobiliari urbà, espai arbrat o un sistema de drenatge per als orins. Ha afegit que aquesta era una demanda veïnal de fa temps i que es posarà en funcionament en unes tres setmanes. 

Postius ha remarcat l’ús que tindrà el parc perquè els propietaris puguin treure els seus gossos en condicions de seguretat i en una zona d’esbarjo condicionada. L’import de l’actuació és de 35.000 + iva, i ha remarcat també que al novembre pugui ser una realitat. 

En la mateixa línia, la tinent d’alcalde i regidora dels barris del Secà i de Balàfia, Jordina Freixanet, ha destacat la implicació veïnal a l’hora de tirar endavant amb aquest projecte, que havia estat molt reivindicat i que finalment estarà operatiu el mes que ve i que podran gaudir els veïns i veïnes dels dos barris amb les seves mascotes.

Les àrees d’esbarjo per a gossos són espais on passejar lliurament els animals sense corretja, per a permetre que puguin socialitzar i relacionar-se amb altres gossos i facilitar també la convivència entre els seus amos.

El nou parc dels Jardins de Francesc Solana comptarà amb bancs, papereres i abeurador, un reg per aspersió que netejarà tota la zona, una tanca perimetral metàl·lica i de fusta i un cancell amb doble porta per evitar la fugida dels animals, així com un sistema de drenatge i de clavegueram. S’hi mantenen tots els arbres existents i l’àrea estarà senyalitzada amb un cartell, que inclourà la normativa bàsica d’utilització de l’espai. L’obra va a càrrec de l’empresa Agrotècnica del Segrià.

Aquest nou parc per a gossos entre els barris de Balàfia i el Secà dona resposta a les demandes expressades pel veïnat d'aquests dos barris a través dels Consells de Zona per tal de disposar d'àrees d'esbarjo per als seus animals de companyia. Per a la seva ubicació, consensuada pels tècnics amb els veïns, es va buscar un espai públic ampli que pogués encabir-lo, que donés servei a tots dos barris i que es trobés allunyat dels habitatges per evitar molèsties.

Aquesta serà la cinquena àrea d'esbarjo per a gossos de la ciutat, després de les dels Jardins de Maria Mercè Marçal de Cappont, del Parc de Santa Cecília al Centre Històric, la dels Jardins Jaume Magre, al barri de Joc de la Bola–Camp d'Esports, i la dels Jardins Primer de Maig, a la Mariola. 

Comparteix

També t'interessarà