Barbastre exposarà algunes de les 111 obres d'art que eren al Museu de Lleida

ACN
Publicat: 
22-07-2021
Actualitzat: 22-07-2021 13:23
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Barbastre exposarà algunes de les 111 obres d'art que eren al Museu de Lleida
    Peu de foto: 
    Foto Miquel de Santiago

El Museu Diocesà de Barbastre-Montsó exposarà a mitjans de novembre -sense concretar data- algunes de les 111 obres de les parròquies de la Franja que fins al març de 2021 eren al Museu de Lleida, abans de ser traslladades a l'Aragó per donar compliment a l'execució provisional de la sentència del Jutjat de Barbastre. Durant una roda de premsa celebrada aquest dijous, el director del Museu de Barbastre, Ángel Noguero, ja ha avançat que totes "no es podran posar" i que escolliran "les millors". També caldrà tenir en compte, ha dit, l'espai disponible i el discurs museogràfic per decidir quines peces seran les escollides. Ara, el frontal de Tresserra i l'arqueta de Buira "hi seran", ha assegurat.

El Museu de Barbastre, inaugurat fa 10 anys, exposarà finalment a mitjans de novembre una selecció de les obres de la Franja, provinents i conservades al Museu de Lleida durant anys. Així ho han avançat el director i la sotsdirectora de l'equipament, Ángel Noguero i Maía Puértolas, en una roda de premsa celebrada aquest dijous.

Tot i que no han especificat una data concreta, han explicat que l'exposició es farà quan acabi la mostra de pintura d'Isabel Guerra, que s'inaugurarà el 10 de setembre i es clourà el 7 de novembre. A partir d'aquest dia, han afegit, es tancarà el Museu Diocesà de Barbastre-Montsó una setmana per poder treballar a porta tancada en un discurs museogràfic renovat per acollir les peces arribades entre el febrer i el març de Lleida. Per tant, l'exposició amb obres de la Franja està previst que s'inauguri a partir del 15 de novembre. "Obrirem en 4 mesos amb un discurs íntegre i complet", ha explicat Puértolas.

Tampoc han especificat quines ni quantes peces de les parròquies de la Franja formaran part d'aquesta exposició perquè depèn de l'estat de cada peça, l'espai disponible i del discurs. "Hem de donar un caràcter unitari a l'exposició", ha explicat Puértolas. Sí que han confirmat, però, que hi seran el frontal de Tresserra, l'arqueta de Buira i la Mare de Déu de Saidí, perquè són essencials per la seva importància, el seu estat de conservació i per la seva aportació al discurs.

Puértolas ha afegit que per a l'exposició de les obres de la Franja estan construint algunes vitrines per poder protegir les peces i també estan creant suports per a aquelles que necessitin per exemple estar ancorades a la paret.
 

Comparteix

També t'interessarà