Brot al geriàtric de Solsona amb 29 usuaris i cinc empleats positius

X.R./M.M.B./ S.E.
02-01-2021
  • Brot al geriàtric de Solsona amb 29 usuaris i cinc empleats positius

Un brot de Covid a la residència de Solsona afecta 29 usuaris i cinc empleats, segons va informar la Fundació Privada Hospital Pere Màrtir Colomés, que gestiona el centre. Només quatre dels padrins positius presenten símptomes. Els treballadors infectats estan confinats i tots tret d’un són asimptomàtics. Dimecres es va aplicar el pla de sectorització i s’han suspès les visites. Segons la fundació, estan prenent totes les mesures de forma coordinada amb les conselleries de Salut i Afers Socials, i amb la col·laboració del Centre Sanitari del Solsonès, l’ajuntament i el consell. La residència té 101 places, encara que en l’actualitat compta amb 90 residents, segons dades de la fundació.

D’altra banda, els casos acumulats per Covid a Lleida des del mes de març eren a finals d’any de 27.043 (23.145 a Lleida i 3.890 a l’Alt Pirineu i Aran) davant els 26.837 del dia 30 de 2020. El risc de rebrot va tornar a ascendir. Davant els 362 del dia anterior, el 31 de desembre va ser de 376, segons les dades de Salut. També va pujar la velocitat de contagi d’1,14 a 1,16 (Rt).

Tanmateix, a l’Alt Pirineu i Aran aquests dos indicadors van disminuir. El risc de rebrot va baixar a 650 davant els 713 punts registrats dimecres i també ho va fer la velocitat de contagi, que es va situar en 0,83 (davant els 0,87 del 30), i consolida, d’aquesta forma, el descens a menys d’un de la mitjana de contagis per cada positiu.

El nombre d’ingressats per coronavirus als hospitals de Lleida, és a dir, a l’Arnau de Vilanova i el Santa Maria, és de 140, cinc més que dijous. Un total de 62 són a l’Arnau. Pel que fa a l’Hospital Comarcal del Pallars, a Tremp, no registrava, ahir, hospitalitzats per la pandèmia. El total de defuncions a Lleida puja 589 víctimes per la Covid des del març.

D’altra banda, el passat dia 31 va continuar l’administració de vacunes de Pfizer-BioNTech en residències de Guissona, Alcarràs i una de Lleida al pla, així com en dos de la Seu d’Urgell al Pirineu. La vacunació seguirà la setmana que ve.

De fet, tant aquests experts com el Col·legi de Metges de Barcelona van criticar que la Generalitat no endurís les restriccions de cara a Cap d’Any per reduir més la mobilitat, com sí que van fer altres països europeus, per evitar al màxim els contagis de SARS-CoV-2.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta