⏯️ Cappont acull el tercer festival d’art urbà Lleida_potFest

REDACCIÓ
Publicat: 
16-03-2023
Actualitzat: 27-03-2023 14:50
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
 • ⏯️ Cappont acull el tercer festival d’art urbà Lleida_potFest
  Peu de foto: 
  Foto Miquel de Santiago
 • ⏯️ Cappont acull el tercer festival d’art urbà Lleida_potFest
  Peu de foto: 
  Foto Miquel de Santiago
 • ⏯️ Cappont acull el tercer festival d’art urbà Lleida_potFest
 • ⏯️ Cappont acull el tercer festival d’art urbà Lleida_potFest
 • ⏯️ Cappont acull el tercer festival d’art urbà Lleida_potFest
  Peu de foto: 
  Foto Miquel de Santiago
 • ⏯️ Cappont acull el tercer festival d’art urbà Lleida_potFest
  Peu de foto: 
  Foto Miquel de Santiago
 • ⏯️ Cappont acull el tercer festival d’art urbà Lleida_potFest
  Peu de foto: 
  Foto Miquel de Santiago
 • ⏯️ Cappont acull el tercer festival d’art urbà Lleida_potFest
  Peu de foto: 
  Foto Miquel de Santiago

Lleida acollirà per tercera vegada el festival d’art urbà _potFest, que aquest 2023 se celebrarà al barri de Cappont del 27 de març al 2 d’abril amb cinc intervencions murals de gran format, un mural col·lectiu del Plenari dels Infants i Adolescents de Lleida, activitats paral·leles i tallers. L'edició s'ha presentat aquest divendres, amb la tinent d’alcalde i regidora d’Educació, Cooperació, Drets Civils i Feminismes, Sandra Castro; el regidor de Joventut, Festes i Esports, Ignasi Amor, i el director del festival, Carlos Hernández.

Amor ha destacat que “el festival té com a gran objectiu promoure i donar a conèixer aquesta manifestació artística de tall contemporani, que utilitza les façanes, mitgeres i altres elements de la ciutat per plasmar intervencions artístiques de gran format”. “Estem formant un gran hub entre Penelles, Torrefarrera i Lleida per donar a conèixer aquesta expressió artística i l’art urbà”, ha posat de relleu el regidor. 

⏯ El Lleida_potFest omple d'art urbà la ciutat
Peu de foto: 
Fotos Lleida _potFest, Rafa Arinyo i Miquel de Santiago
ET DESCOBRIM ELS MURALS DEL FESTIVAL!

Després de 2 anys, Lleida ha començat a posicionar-se en el circuit de festivals d’aquest tipus, i la seva repercussió és cada cop més gran. El festival continuarà amb la seva vocació de fer arribar aquesta disciplina artística a la ciutadania de Lleida i alhora posar a Lleida al mapa nacional i internacional de ciutats amigues de l’art urbà.

Mural col·lectiu del Plenari dels Infants i Adolescents de Lleida

El dimarts 28 de març, de 9 a 13 hores, al mur de la canalització del Riu Segre (a l’alçada de la Passarel·la del Liceu Escolar a la banda del barri de Cappont). El Plenari dels Infants i Adolescents de la ciutat de Lleida és òrgan consultiu, participatiu i representatiu de la població infantil i adolescent de la nostra ciutat amb 25 anys de trajectòria.

Durant aquest temps s’han treballat temes molt diversos, sempre amb l’objectiu de fer sentir la veu dels infants i adolescents sobre aspectes que son del seu interès i aconseguir una millora i transformació social.

La tinent d’alcalde Sandra Castro ha explicat que aquest projecte està coordinat des del Departament d’Educació, Cooperació, Drets Civils i Feminismes de l’Ajuntament de Lleida i durant el curs 2022-2023 participen 15 escoles i 10 Instituts.

Castro ha destacat que “l’aportació del Plenari al festival _potFest 2023 serà el resultat d’un procés participatiu dels infants i joves que en formen part, i que integrarà un mural de grans dimensions amb un missatge positiu”. La proposta està coordinada pels artistes locals Llukuter i Foxy, professionals de renom i trajectòria contrastada en aquest àmbit.

Amb aquesta intervenció al _potFest 2023 fa encara més visible la implicació dels infants i joves del Plenari amb la ciutat de Lleida.

Exposició de l’artista David L al Beat Cafè i Soul (Dra. Castells, 36)

 • Dates de l’exposició: del 28 de març al 3 d’abril. Inauguració: divendres 31 de març a les 21h.

David L és un pintor de Barcelona nascut el 1979. Fa 28 anys que pinta i després de passar per diferents etapes perfeccionant el seu estil, va trobar el seu lloc parodiant personatges de la seva infància, molt populars, relacionats amb el món del cinema, el terror, del còmic, de l'art, de la música... (molt influenciat per la dècada dels 80 i 90).

Actualment la seva obra artística és complicada de trobar, ja que la seva inquietud és pintar en espais abandonats, difícils de localitzar i la seva millor eina per a la difusió de les seves creacions són les xarxes socials.

La Bordeta comença a lluir els nous murals del Festival _potFest 2022
Peu de foto: 
Foto Rafa Ariño

_potFest Vermut Musical

 • Horari: Dissabte 1 d’abril de 12 a 15h. Lloc: Rambla de Doctora Castells (entre carrer Riu Ebre i Av. de l’Estudi General)

Amb la col·laboració de Hoppers Lleida, un dels punts de trobada i dinamització cultural del barri de Cappont, s’organitzarà una sessió musical a càrrec del DJ Àlex Gasulla de Còsmic Records i del reconegut DJ i artista polifacètic Miqui Puig.

Performance artística amb Hyundai

 • Horari: Dissabte 1 d’abril de 13 a 14h. Lloc: Rambla de Doctora Castells (entre carrer Riu Ebre i Av. de l’Estudi General)

Intervenció artística de la mà del reconegut ninotaire Paco Ermengol i de l’artista multidisplinar Foxy. Mitjançant diferents tècniques d’aplicació d’esprai i retolació podrem gaudir en directe de la personalització de dos automòbils cedits pel concessionari Hyundai- Control Motor Serveis Automobilístics SL. Art i creativitat en estat pur.

Tallers

Tots els tallers tindran lloc el dissabte 1 d’abril a la Rambla de Doctora Castells (tram entre C. Riu Ebre i Av. de l’Estudi General). Els tallers es realitzaran de les 16 a les 19 hores i es faran per torns de 45 minuts cada grup. Requereixen d’inscripció prèvia.

 • Taller de graffiti amb AKA MODESTO, artista urbà la trajectòria del qual va íntimament lligada al mapa platònic del seus moviments, repliques i intensitats. Aprendrem a combinar l'esprai amb la tècnica de l'stencil i entre tots crearem una obra on per mitjà de paraules expressarem els nostres sentiments als murs.
 • Taller de graffiti amb l’artista KAMMA MARLO, il·lustradora, dissenyadora gràfica i muralista que està omplint el món de color amb les seves obres on predominen la figures de dones i nenes amb gran fortalesa. Aprendrem a utilitzar l'esprai, combinar colors, treballant de manera harmònica i unint aquest art amb el colorisme mil·lenari de la ceràmica japonesa.
 • Taller de graffiti amb RATA CON CORBATA, artista urbà que actualment treballa com a educador en l'àmbit artístic per compte propi duent a terme tallers i projectes mitjançant metodologies d'art participatiu i creació comunitària. Aquest taller es proposa com una primera presa de contacte amb la creació col·lectiva. Aprendrem a pintar amb esprai, a treballar en equip, creant obres úniques i irrepetibles.
 • Taller de graffiti a càrrec ZACH OREO (patrocinat per MONTANA COLORS), molt actiu a la moguda artística graffitera de París a finals dels 90, Zach Oreo empra diverses disciplines de l'art amb les seves creacions artístiques, que van des del dibuix, la pintura, mural, disseny gràfic, art urbà i la intervenció tèxtil. En aquesta mateixa línia a l'any 2009 crea la marca Endzlab, utilitzant una icona de les seves creacions The Badass Bear, aquest és un personatge únic que gaudeix d'una gran personalitat, és un cadell d’os amb cara de dolent i el podem trobar tant en murs delk carrer com en llenços i peces tèxtils. Omplirem de color, art i creativitat les nostres ments i ho plasmarem a la realitat.

El festival està organitzat per l’Ajuntament de Lleida i compta amb el suport de la Diputació de Lleida i l’Institut d’Estudis Ilerdencs (IEI). Així mateix, compta amb el patrocini de Tecnitel SL, Montana Colors SL, CorpVoltes SL, Tarrós Pintures i Decoració SL, Procolor, Hyundai - Control Motor Serveis Automobilístics SL, bonÀrea. I amb la col·laboració de la Universitat de Lleida, Hoppers Lleida, Aplec del Caragol, FECOLL i el Plenari dels infants i adolescents de Lleida.

Dos artistes lleidatans entre els finalistes al millor mural del món 2022
Peu de foto: 
Foto Rafa Arinyo (@rafaarinyo - Street Art Cities)
Comparteix

També t'interessarà