⏯️ Centenars de lleidatans celebren la fi del toc de queda nocturn a la vora del riu Segre

ACN
Publicat: 
09-05-2021
Actualitzat: 10-05-2021 13:26
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • ⏯️ Centenars de lleidatans celebren la fi del toc de queda nocturn a la vora del riu Segre
  • ⏯️ Centenars de lleidatans celebren la fi del toc de queda nocturn a la vora del riu Segre
  • ⏯️ Centenars de lleidatans celebren la fi del toc de queda nocturn a la vora del riu Segre
  • ⏯️ Centenars de lleidatans celebren la fi del toc de queda nocturn a la vora del riu Segre

El toc de queda nocturn ha acabat aquesta mitjanit i alguns lleidatans han sortit al carrer a celebrar-ho. A les dotze en punt de la nit s'ha sentit un petard a la zona propera al riu Segre, seguit de crits d'alegria i de clàxons de vehicles. Abans d’aquesta hora, però, pel carrer ja s'hi ha vist gent passejant i diversos grups d'amics, alguns de més de sis persones, caminant carregats amb bosses de plàstic. De fet, centenars de joves, molts sense mascareta, s'han aplegat al marge del Segre per fer 'botellón' i posar música. "Sortim a passejar ara que per fi podem fer-ho a l'hora que vulguem", ha explicat un veí que minuts després de la mitjanit ha sortit a celebrar l'aixecament de les restriccions, que coincideix amb les Festes de Maig.

Una mitja hora abans de les dotze ja s'han començat a veure els primers moviments de grups de joves i parelles caminant pels carrers, una afluència de gent que s'ha incrementat, sobretot, a partir de la mitjanit quan ha finalitzat el toc de queda nocturn.

Una de les veïnes de Lleida que ha estat puntual a sortir al carrer a celebrar-ho amb les seves amigues ha estat la Maria, un jove que ha explicat que tenia "moltíssimes ganes que s'acabés" el toc de queda, a més de celebrar també que a Lleida són les Festes de Maig. "Portem massa temps tancades per la nit i volíem saber que era tornar a sortir de nit", ha indicat.

Per la seva banda, el Jaume, un altre jove de la ciutat, ha explicat que a les 00 hores ha sortit al balcó a aplaudir per celebrar que s'havia acabat el toc de queda i que, tot seguit, ha sortit al carrer amb dos amics més a fer una passejada. "Hem sortit a gaudir que ja s'ha acabat el toc de queda i que podem ser lliures a partir de les deu, com fa temps enrere. Ho trobàvem a faltar la veritat", ha explicat.

En algunes vies principals, com ara passeig de Ronda, Prat de la Riba o Rambla Ferran, no s'ha vist molt moviment de gent durant la nit. Una imatge totalment oposada a la que s'ha vist als carrers propers al riu Segre i, especialment, al marge del riu davant la Universitat de Lleida. Aprofitant que és una zona més apartada i amb poca il·luminació, centenars de joves s'hi han concentrat per fer 'botellón' i fer sonar música. La majoria dels grups no han respectat la limitació de reunions de sis perones i bona part del jovent tampoc portava mascareta.

La Guàrdia Urbana reforça el dispositiu

Per la seva banda, la Guàrdia Urbana de Lleida ha reforçat el dispositiu d'aquesta nit amb la previsió que hi pugui haver més gent al carrer. El sotsinspector del cos, Joan Carles Moreno, ha indicat que han intensificat els controls i que han augmentat el nombre de patrulles, d'unes 6 a 14, "com si fos un Cap d'Any o una vetllada de Sant Joan".

Comparteix

També t'interessarà