Cervera crea dues rutes en BTT dels germans Màrquez

REDACCIÓ
15-11-2017
  • Cervera crea dues rutes en BTT dels germans Màrquez
  • Cervera crea dues rutes en BTT dels germans Màrquez

Els aficionats als pilots Marc i Àlex Màrquez disposen de dos noves rutes a Cervera, per fer a peu o en bici, inspirades en els entrenaments que porten a terme els germans quan són a la seua ciutat. Aprofitant els dies previs a la celebració del sisè títol mundial de Marc, la Paeria de Cervera va presentar ahir aquesta iniciativa per donar a conèixer tots els detalls d’aquests recorreguts i fomentar el turisme a la ciutat. Les rutes Germans Márquez, que ha dissenyat el preparador físic dels germans, Genís Cuadros, i senyalitzades per la quinzena de joves que va participar en un camp de treball a Cervera l’estiu del 2016, són circulars i estan marcades amb uns cartells i fletxes pintades sobre les roques, que fan molt fàcil el seguiment.

La ruta de Marc, de dificultat mitjana, té una distància de 23,91 km amb 332 metres de desnivell. Es pot fer en dos hores i està marcada amb fletxes roges i el número 93. Per la seua part, la ruta d’Àlex, de dificultat fàcil, compta amb una distància de 10,8 quilòmetres amb 205 metres de desnivell. Es pot fer en una hora i està marcada amb fletxes blaves i el número 73. Totes dos rutes comencen a la botiga del Fan Club, en ple centre urbà de Cervera, i passen per les muralles d’època medieval que daten dels segles XIV i XV. Llavors la ruta de Marc va cap a l’antic camí ral, que creua la vall del riu Ondara; les restes de l’església de Santa Magdalena i els municipis de Granyanella i Granyena de Segarra. Per la seua banda, la ruta d’Àlex parteix cap a la font i el molí del Fiol i passa pel nucli de Vergós. Les rutes poden descarregar-se a Wikiloc. A més, la Paeria ha editat uns quadríptic amb tota la informació en català, castellà i anglès. La regidora de Promoció Econòmica, Ainhoa Barrionuevo, va explicar durant l’acte de presentació que “aquestes rutes amplien els atractius de la ciutat amb una nova proposta de turisme actiu”. A més, va apuntar que els dos recorreguts són aptes per a tots els públics.

Per la seua part, l’alcalde Ramon Royes, va reconèixer que “no tots els municipis tenen la fortuna de comptar amb uns esportistes d’elit amb repercussió mundial” i va destacar que “els germans Màrquez acostumen a entrenar-se pels camins del municipi, fet que ens aporta valor”. En aquest mateix sentit es va expressar Ramon Màrquez, oncle dels pilots i president del Fan Club, que va destacar que “és una gran oportunitat per promocionar la ciutat poder oferir les rutes per les quals s’entrenen Marc i Àlex”. En un altre ordre de coses, la brigada municipal va començar ahir a engalanar els carrers cèntrics de la ciutat amb més de seixanta pancartes, de cinc metres de longitud cadascuna, de felicitació a Marc, amb l’objectiu de deixar-ho tot preparat per a la festa de dissabte que ve, que inclourà la ja tradicional rua a partir de les 19.00 hores.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Et preocupa que hi hagi més rebrots de Coronavirus?