Ciutadans denuncia la "utilització política" dels premis literaris Vallverdú i Marius Torres

REDACCIÓ
16-11-2019
  • Ciutadans Lleida denuncia la "utilització política" dels premis literaris Vallverdú i Marius Torres

El grup municipal de Ciutadans a l'Ajuntament de Lleida ha denunciat la "utilització política que fa l'equip de govern del consistori dels premis literaris Vallverdú i Marius Torres". La queixa sorgeix arran d'unes declaracions en xarxes socials en les quals l'alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, "vincula tant els premis com les figures de Josep Vallverdú i Marius Torres al “procés” independentista".

Tant la portaveu del grup municipal, Ángeles Ribes, com la portaveu del grup en la Diputació de Lleida, María Burrel, han enlletgit la postura del consistori davant aquest esdeveniment literari. Les representants del partit taronja han coincidit en expressar que “és lamentable l'apropiació ideològica que està duent a terme aquest tripartit respecte a la llengua catalana i la resta de la cultura". Segons l'agrupació, "la literatura, ja sigui poesia o prosa, han de ser instruments per a la difusió del pensament, el diàleg i la comunicació però, segons sembla, l'alcalde només aconsegueix veure-les com una eina més per a imposar gradualment la visió única del separatisme”.

Davant aquests fets, han declinat la invitació a assistir a aquests premis literaris, atès que "tornen a ser utilitzats com una plataforma més de difusió d'idees nacionalistes”.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Creus que davant de la malaltia de l'Alzheimer...