Com fer front al Maskné, o l'acne per mascareta?

LLEIDACOM / Lourdes Farré
11-01-2021
  • Com fer front al Maskné, o l'acne per mascareta?

Les mascaretes són avui dia el símbol per excel·lència de la "nova normalitat", imposada per la Covid-19. Amb la incorporació d'aquestes a la nostra quotidianitat, ha emergit un nou problema dermatològic, anomenat "Maskné" o "Acne Mask" per a referir-se a l'acne causat per la mascareta. També se'l coneix com a "Acne de fricció", perquè ve a ser el resultat de la fricció mecànica d'un teixit, en aquest cas la mascareta, contra la pell.

Es tracta d'un tipus d'acne comú, que pot donar-se inclús en persones que no n'han sofert mai. Quan parlem o respirem la nostra mascareta atrapa gran quantitat d'aire calent que provoca suor i una menor oxigenació dels nostres porus, el qual proporciona un ambient ideal per a la proliferació de bacteris i àcars a la nostra pell. A més, la fricció de la mascareta accentua els brots d'acne, però ara per ara, és un element fonamental en les nostres vides segons els experts, que ens ajuda a protegir-nos i protegir a la resta del virus, per tant, hem d'aprendre a conviure amb ella.


L'ús de la mascareta durant les fases de desescalada

Mascareta

Des de Lleida.com volem donar-vos 5 consells per fer front al Maskné:

1. Acudir al dermatòleg. És important saber i conèixer quin tipus de pell tens abans de començar qualsevol tractament, o aplicar-te algun producte.

2. Neteja't freqüentment la pell de la cara. És important realitzar aquesta neteja amb productes adequats al tipus de pell, que a més de retirar impureses, protegeixin de possibles irritacions. Grans apostes són les locions micel·lars o les espumes de neteja, que contenen actius hidratants com l'àloe o la glicerina.

3. Crear un hàbit de cura bàsic. És important tenir cura de la nostra pell diàriament, no només per tractar l'acne, sinó també per prevenir-lo.

4. Parar atenció amb el tipus de mascareta que utilitzem. L'OMS, recull en un informe de recomanacions, sobre l'ús de la mascareta en el context de la Covid-19, que aquelles fetes amb material sintètic o plastificat provoquen una irritació major del porus, especialment en les persones de pell sensible. Per això, s'aconsella utilitzar teixits més lleugers i que faciliten la transpiració de la pell, com és el cas del cotó.

5. Netejar la mascareta. Hem de procurar netejar habitualment la mascareta (si és possible), i no reutilitzar-la més vegades de les recomanades per l'OMS. D'altra manera, estarem col·locant una vegada, i una altra, tota la brutícia sobre la nostra pell.

L'acne a conseqüència de la mascareta, o el Maskné, cada vegada és més freqüent en les nostres pells, des de Lleida.com et recomanem que acudeixis a un especialista per tenir cura de la teva pell, i que assoleixis uns hàbits de neteja adequats. I sobretot, que et segueixis posant la mascareta, per protegir-te i protegir-nos.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta