Comença sense cues la reparació del ferm de l'A-2 al Segrià, que reobrirà per trams

X. RODRÍGUEZ
02-06-2020
  • Comença sense cues la reparació del ferm de l'A-2 al Segrià, que reobrirà per trams

Les reivindicades obres per refer el ferm de l’autovia A-2 entre les sortides de Torrefarrera i Corbins van començar ahir sense cues malgrat que els treballs comporten el tancament dels dos carrils que van en direcció Barcelona entre aquests dos municipis del Segrià i els vehicles circulen per la calçada oposada, que serà bidireccional durant les sis setmanes que duraran les obres. El ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana ja va portar a terme a finals de la setmana passada els treballs previs i ja va reparar 400 metres del ferm per poder fer les desviacions de trànsit previstes.

El subdelegat del Govern a Lleida, José Crespín, va explicar que els treballs es portaran a terme per trams. Cada setmana, els dilluns i dimarts s’aixecarà el paviment, els dimecres i dijous s’instal·larà el nou i els divendres es pintarà. Per això, Crespín va assegurar que “cada setmana hi haurà un tram d’aproximadament un quilòmetre d’autovia renovat” pel qual ja es podrà circular.

Aquesta és només la primera part d’un projecte per renovar el ferm en quinze quilòmetres d’autovia entre Torrefarrera i els Alamús (variant de Lleida). Aquest és un del trams que registren un volum de trànsit més alt, amb una mitjana d’uns 40.000 vehicles al dia, dels quals més de 10.000 són camions. L’Estat inverteix 7,6 milions d’euros en aquestes obres, que són una llarga reivindicació del territori, que denuncia des de fa anys el mal estat del paviment d’aquesta carretera, un dels principals eixos viaris de les comarques del pla.

De fet, alcaldes del Pla d’Urgell van firmar al setembre un manifest en el qual exigien la reforma de l’autovia, que consideren “obsoleta”, i per la seua banda els consells de l’Urgell i la Segarra i ajuntaments de Lleida van aprovar mocions per demanar millores en la seguretat de la via.

D’altra banda, l’Estat ha formalitzat el contracte per redactar un estudi per analitzar com canviarà el trànsit a l’AP-2 al seu pas per Lleida quan expiri la concessió actual el 31 d’agost del 2021 i el Govern central n’assumeixi la gestió. En aquest sentit, Crespín va apuntar que l’objectiu del projecte és “estudiar quins seran els fluxos de trànsit” quan expiri la concessió, que actualment està en mans d’Abertis i l’Estat ja va anunciar que no la renovarà. El contracte, que s’ha adjudicat per 538.000 euros, preveu analitzar els trams de l’AP-2 entre Saragossa i el Vendrell i de l’AP-7 de Tarragona a la Jonquera.

Les dades recopilades permetran determinar les millors solucions per a les actuacions que s’hagin d’executar per adaptar-se a la demanda, tals com la remodelació d’accessos existents, la construcció de nous o la implantació de mesures contra el soroll.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Els plans per aquestes vacances són...