Confirmats 662 casos de verola del mico a Catalunya

ACN
Publicat: 
08-07-2022
Actualitzat: 09-07-2022 7:00
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Confirmats 662 casos de verola del mico a Catalunya
    Peu de foto: 
    Pol Solà (ACN)

La Xarxa de Vigilància Epidemiològica de Catalunya té registrats 662 casos de verola del mico, 282 més que els 380 de fa una setmana. En total s'han notificat 880 casos sospitosos o probables, 290 més que fa 7 dies. En aquest moment hi ha 46 casos més en investigació: 24 probables i 22 sospitosos. La majoria dels casos confirmats són homes amb edats compreses entre els 19 i els 66 anys que han iniciat la simptomatologia entre el 5 de maig i el 3 de juliol. Gairebé tots els casos han presentat febre, astènia, inflamació de ganglis i ferides cutànies. El mecanisme de transmissió probable més freqüent és el contacte estret, moltes vegades amb relacions sexuals, en el context d'esdeveniments festius multitudinaris.

Les lesions s'han localitzat en la majoria dels casos en les àrees genital, perioral i, en la major part dels casos, també en altres indrets. Aquestes lesions poden produir cicatrius permanents i complicacions que, en algunes ocasions, també poden requerir hospitalització. De fet, dos dels pacients han requerit hospitalització, tot i que ja han estat donats d'alta.

Les persones que són un cas confirmat o en estudi és molt important que evitin el contacte amb altres persones o animals. Així mateix no han de compartir objectes com roba de llit, tovalloles o estris de menjar. En el cas de ser un contacte d'una persona que ha donat positiu en verola del mico, s'ha d'estar atent als possibles símptomes. Des de Vigilància Epidemiològica es va fent el seguiment dels casos i es tracen les cadenes de transmissió per informar les persones que hi han estat en contacte de risc.

Comparteix

També t'interessarà