⏯️ Detingut a Lleida un membre d'una organització que robava vehicles i estafava asseguradores

ACN
31-03-2021
  • ⏯️ Detingut a Lleida un membre d'una organització que robava vehicles i estafava asseguradores
  • ⏯️ Detingut a Lleida un membre d'una organització que robava vehicles i estafava asseguradores
  • ⏯️ Detingut a Lleida un membre d'una organització que robava vehicles i estafava asseguradores

La policia espanyola ha desmantellat una organització criminal especialitzada en el robatori de vehicles i estafes a companyies asseguradores, amb la detenció de cinc persones, una a Lleida i quatre més a Torrejón d'Ardoz (Madrid). Els arrestats compraven cotxes sinistrats amb la seva documentació original que era utilitzada en vehicles robats, de la mateixa marca i model, per posar-los en circulació i contractar pòlisses d'assegurança que incloguessin cobertura per robatori per a, posteriorment, denunciar la sostracció i cobrar la indemnització. Durant la investigació, la policia va registrar un taller a la població madrilenya on va intervenir dos cotxes i nombroses peces de vehicles sostrets, a més de documentació de les estafes comeses.

La policia va iniciar la investigació al gener després de recuperar un cotxe robat i de la insistència del suposat propietari per tal de lliurar-ho en un taller concret de Madrid. Els agents van poder constatar que, darrera l'aparença legal del taller concertat amb les principals companyies asseguradores, hi actuava un grup criminal que robava vehicles i estafava a les asseguradores. Segons la policia, havien perfeccionat diferents tècniques que utilitzaven per tal de de no aixecar sospites, a més de la reparació.

L'organització comprava turismes sinistrats, ja sigui a desballestaments o a particulars que havien tingut un accident, per fer-se amb la documentació original. Posteriorment, aconseguien un cotxe robat del mateix model i marca al que havien comprat per utilitzar la documentació, posar-lo en circulació i contractar una pòlissa d'assegurances que inclogués la cobertura per robatori. Després de deixar passar un temps prudencial, denunciaven el robatori per poder cobrar la indemnització. Més endavant, desmuntaven el cotxe i l'abandonaven a l'espera que fos localitzat i quan això succeïa, sol·licitaven que fos traslladat a aquest taller on repetien una altra vegada els mateixos passos.

En el marc de la investigació, la policia espanyola va registrar el taller situat a Torrejón d'Ardoz on va intervenir dos vehicles amb motors i peces pertanyents a cotxes robats, dos motors sostrets, nombroses peces de vehicles també robats i diversa documentació de les estafes comeses.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Com penses que és la millor manera de fer front a les altes temperatures?