Dinou establiments lleidatans se sumen a les Jornades Gastronòmiques de l'Aplec del Caragol

REDACCIÓ
17-05-2021
  • Dinou establiments lleidatans se sumen a les Jornades Gastronòmiques de l'Aplec del Caragol

Un total de dinou establiments d’hostaleria han portat els caragols a taula en el primer cap de setmana d’avui de les Jornades Gastronòmiques de l'Aplec del Caragol, que s’allargaran fins el proper 30 de maig. La mostra gastronòmica està organitzada per la Federació de Colles (Fecoll) juntament amb San Miguel i Raimat, patrocinadors oficials de la festa, i té com a objectiu donar suport a la restauració lleidatana tan colpejada per les successives restriccions que ha provocat la pandèmia.
 
Els establiments participants són: Aggio (C. dels Templers, 3), Arrosseria Antoni Rúbies (Lleida, 6, Artesa de Lleida), Astoria (Bonaire 27), Caravista (Av Balmes 38), Celler del Roser (Cavallers 24), Clea Tushé (Pl. Cervantes s/n.) En Família (Camp de Mart 7), La Cuina del Martín (Martí Gralla, 6), La Huerta (Tortosa 7), La Masia (Democràcia, 16), La Roca del Corb (Alfred Perenya 56), L'Antiquari Tapes de Mercat (Gran Passeig de Ronda 92), Maite's Healthy Food and Cofee (Polígon industrial Torrefarrera), Manicomio (Sant Martí 59), Margotte (Alcalde Rovira Roure 24), Neo Parc (Pol. Neo Parc), Racó del Caragol (Obradors 2), TK CIM (Pol CIM) i TK Lleida (Ramón Berenguer IV).
 
Entre els menús dels establiments lleidatans trobem tota mena d'especialitats 'caragolaries' entre les quals destaquen els típics caragols a la llauna o caragols a la gormanda, amb el toc personal de cada cuiner o cuinera. Però, els caragols també els podrem degustar amb sobrassada i mel o amb xoriç ibèric. També estaran presents en diferents arrossos; amb coca de ceba i cansalada... Tot un ventall de possibilitats per assaborir i gaudir la cuina del caragol amb unes propostes que sempre inclouen cervesa San Miguel i vi Raimat, així com cafè Batalla.

Menús al restaurant i per emportar

Els restaurants participen bé amb una proposta de menú complet per degustar a l'establiment o amb una oferta de cuina per portar o a domicili, un servei que s'ha consolidat en pandèmia i que diferents establiments mantenen com una línia més de negoci. Així, la festa lleidatana s'ha adaptat a les preferències i necessitats de cada restaurador. D’altra banda els professionals han agraït la iniciativa de la Fecoll i el patrocini de les empreses de Lleida cervesa San Miguel i vins Raimat, que han ofert promocions especials per les jornades; així com Cafès Batalla, que obsequiarà el seu producte.


L’Aplec del Caragol, als aparadors de les botigues de Lleida

 

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Penses que s’hauria d’obrir l’oci nocturn?