L’Aplec del Caragol, als aparadors de les botigues de Lleida

REDACCIÓ
16-04-2021
  • L’Aplec del Caragol, als aparadors de les botigues de Lleida

La Federació de Colles de l’Aplec del Caragol de Lleida (FECOLL) emplenarà la ciutat amb l’esperit de l’Aplec perquè l’emblemàtica festa lleidatana estigui present als carrers durant el mes de maig. Per aquest motiu, i amb la col·laboració de la FECOM, diferents establiments comercials participaran en la campanya “L’Aplec als aparadors”, una iniciativa conjunta d’ambdues entitats que omplirà aparadors del centre i barris de Lleida amb els colors de la festa gastronòmica. Penons, uniformes, mocadors, barrets i altres elements identificatius de les colles ocuparan espais d’exposició de botigues i comerços lleidatans per reivindicar que, al maig, toca Aplec. 

“Volem arribar al màxim d’establiments possibles, implicant tots els barris de Lleida. Per això, la Fecom estendrà l’opció de participar en la campanya no només als establiments de l’Eix Comercial, sinó també a les associacions de comerciants del Centre Històric, de la Zona Alta, Balàfia, Pardinyes, Cappont, Democràcia-Remolins, Bordeta i Magraners”, ha dit la presidenta de la FECOM, M. Rosa Eritja aquest matí durant la presentació de la campanya. “A partir de la setmana vinent obrirem la convocatòria als comerciants i esperem que comencin a apuntar-se per a participar-hi”, ha matisat Eritja.


L'Aplec del Caragol s'ajorna de nou

Foto Miquel de Santiago

D’altra banda, el president de la FECOLL, Ferran Perdrix, ha dit que “amb aquesta iniciativa es vol  donar suport al sector del comerç de proximitat, especialment afectat per la pandèmia, així com visibilitzar d’alguna manera el color i la vida que l’Aplec aporta a la ciutat durant el mes de maig, alhora que es constata la implicació del teixit comercial lleidatà amb esdeveniments importants per la ciutat, com és l’Aplec del Caragol”. 

La campanya “L’Aplec als aparadors” tindrà, a més, altres accions més participatives com, per exemple, la realització d’una gimcana o l’activació d’un passaport perquè les colles tinguin una participació directa. Les activitats aniran dirigides a implicar la gent, amb premis i sortejos dirigits no només als collistes, sinó al públic en general. “L’objectiu és que l’Aplec envaeixi la ciutat durant el seu mes més significatiu, el maig, i que la seva presència sigui un revulsiu per comerç a peu de carrer, fent que la gent s’aturi als aparadors i vegi els productes exposats”, han dit Perdrix i Eritja.

FECOM i FECOLL han presentat aquest matí la iniciativa amb un periple per diferents establiments de les Associacions de Comerciants l'Eix Comercial, Centre Històric, Zona Alta, Balàfia, Pardinyes, Democràcia-Remolins, Cappont, la Bordeta  i Magraners.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

S'hauria de contemplar la violència vicària com a violència de gènere?