L'Aplec del Caragol s'ajorna de nou

REDACCIÓ
03-03-2021
  • L'Aplec del Caragol s'ajorna de nou
    Peu de foto: 
    Imatge d'arxiu (Miquel de Santiago)

La Federació de Colles de l'Aplec del Caragol de Lleida acorda posposar la celebració de la festa i dinamitzarà el mes de maig tal com va fer l'any passat. En un comunicat ha anunciat l'ajornament de la celebració al mes de setembre de 2021:


"De nou ens trobem enmig d'una situació colpidora i amb importants restriccions en les interaccions socials, econòmiques, laborals i de mobilitat. Malauradament, no es preveu que en els pròxims mesos es puguin revertir aquestes limitacions, del tot necessàries, en la nostra forma de relacionar-nos i gaudir de la companyia entorn de les colles d'amics i familiars que conformen la Federació de Colles de l'Aplec del Caragol de Lleida (Fecoll).

El passat 2020 vam haver d'ajornar l'Aplec a l'octubre per, més tard, suspendre'l definitivament com moltes altres de les activitats que realitzem regularment tots els anys. Aquest 2021 s'iniciava amb l'esperançadora notícia de l'inici del procés de vacunació que portaria la tan anhelada immunitat de grup per poder protegir tota la població i, per descomptat, poder tornar a una normalitat que ja es desdibuixa en el record després de tants mesos d'incertesa i patiment.

La realitat és que el procés de vacunació és lent i ple de dificultats, tot i que sembla que és efectiu en els col·lectius on s'han aplicat fins al moment. I encara, tots plegats haurem de fer un esforç com a societat, que esperem que sigui l'últim, per vèncer aquesta pandèmia que ens deixarà marcats per la resta de les nostres vides.

Haurem d'esperar, doncs, a assolir la immunitat de grup per poder plantejar celebrar el nostre Aplec del Caragol, així com altres de les activitats proposades per la Fecoll que, justament, es basen en la germanor de les colles, la interrelació de milers de ciutadans i ciutadanes i l'acollida dels nombrosos visitants vinguts d'arreu, en un espai neutre i plural on relacionar-se a través de la cultura i la gastronomia que ens en són pròpies. Festes populars i trobades que no s'han pogut reprendre a cap localitat des de l'inici de la pandèmia a la qual ens enfrontem des de fa més d'un any. Ara, la mateixa responsabilitat que ens ha dut a celebrar 40 edicions de la nostra festa amb èxit, ens fa tenir molt clar que mai no promourem cap situació que posi en risc les persones.

Per tot això, i sent conscients del que requereix i ens imposa la situació present, la Junta de la Fecoll, reunida el dia 22 de febrer de 2021, ha decidit que:

  • S'ajorna la celebració de l'Aplec del Caragol de Lleida –amb actes previstos durant els dies 21, 22 i 23 de maig de 2021–, donat que no es preveu disposar de les condicions per poder-lo organitzar seguint les recomanacions vigents de les autoritats sanitàries per aquest tipus d'actes multitudinaris.
  • Es proposen les dates de 3, 4 i 5 de setembre, que seran confirmades a finals de juliol, per poder avaluar si la situació ha millorat i es pot adaptar la celebració de l'edició 2021 de l'Aplec als requeriments vigents en les dates esmentades o, per contra, cal prendre la decisió de cancel·lar-lo definitivament i emplaçar la nova convocatòria al mes de maig del 2022.
  • Tot i l'ajornament, des de la Fecoll estudiarem accions per mantenir viu l'esperit de l'Aplec durant tot el maig, visualitzar les colles i els collistes dins de la nostra societat, promoure el consum de productes de qualitat i de proximitat i tot allò que estigui en la nostra mà per donar motius d'alegria col·lectiva. Iniciatives per fer viure l'Aplec, com el gaudim tots als Camps Elisis any rere any, fent-lo extensiu a tota la ciutat i el territori. Volem omplir els carrers de Lleida d'alegria i germanor, una convivència i una estima viscuda, aquest cop, des de la distància i amb mascareta, però que esdevingui un motiu d'orgull lleidatà i una mirada al futur plena d'esperança i optimisme.

Esteu atents a les propostes que anirem explicant les pròximes setmanes, gaudiu-les intensament, de forma segura i conscients de respectar les normes sanitàries vigents per deixar enrere la pandèmia al més aviat possible. Sobretot, intenteu aconseguir, ni que sigui per unes hores, oblidar les sensacions dels darrers mesos i feu Aplec… Segur que estem més a prop de sortir-nos-hi."

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Penses que s’hauria d’obrir l’oci nocturn?