Dos drons reforcen la seguretat a l’Horta de Lleida

REDACCIÓ / Lourdes Farré
Publicat: 
20-04-2024
Actualitzat: 20-04-2024 5:00
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Dos drons reforcen la seguretat a l’Horta de Lleida
    Peu de foto: 
    Ajuntament de Lleida

Dos drons de la Guàrdia Urbana reforçaran la seguretat i la vigilància a l’Horta de Lleida. És una de les accions incloses dins del Pla d’Actuació per prevenció de robatoris a l’Horta de Lleida que la Paeria va posar en marxa fa 10 dies.

Dins del Pla s’ha previst introduir la vigilància amb aquests dos drons, un dels quals disposa de càmera tèrmica per a vigilància nocturna en moments puntuals, que es posaran en marxa en els propers dies, segons ha explicat Larrosa “que contribuiran que l’Horta de Lleida sigui un espai més segur”.

Pla d’Actuació per prevenció de robatoris a l’Horta de Lleida

Cal recordar que el passat 9 d’abril la Paeria va posar en marxa del Pla d’Actuació per prevenció de robatoris a l’Horta de Lleida que contempla, a més de la incorporació dels dos drons, quatre accions més com son:

En primer lloc, s’està fent una planificació i un pla de patrullatge d’acord amb les dades dels robatoris i dels incidents que hi ha hagut darrerament. S’ha fet un esforç per part de la Guàrdia Urbana per reorganitzar algunes de les unitats i poder destinar 3 patrulles més a l’Horta de Lleida en torns de nit i caps de setmana, que se sumaran als agents de proximitat que treballen en torn de matí i tarda.

La segona acció que inclou el Pla és que s’han intensificat els controls conjunts de la Guàrdia Urbana i els Mossos d’Esquadra que es faran dos dies a la setmana en diferents punts de l’Horta de Lleida.

Com a tercer punt, es fa una explotació més exhaustiva de la informació que s’obté amb les càmeres lectores de matrícula que hi ha instal·lades a l’Horta. Fins ara era una eina de consulta per a investigacions policials però ara les imatges enregistrades a temps real hi haurà un agent de la Guàrdia Urbana visualitzant tots els vehicles que passen pels camins de l’Horta i introduint les matrícules a la base de dades. En cas que es detecti una matrícula sospitosa, automàticament es contactarà amb la patrulla que hi hagi in situ per fer la identificació del vehicle.

Per últim, s’incrementaran les reunions amb els veïns i veïnes de les partides que passaran a ser mensuals, enlloc de bimensuals com eren fins ara. 

Les mesures que s’incorporen a aquesta Pla d’Actuació van vinculades als objectius i a les accions que marca el Pla Local de Seguretat que es va aprovar el passat mes de març.

Comparteix

També t'interessarà