El carrer Salmerón de Lleida incorpora 23 arbres

REDACCIÓ
Publicat: 
26-01-2023
Actualitzat: 26-01-2023 16:53
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • El carrer Salmerón de Lleida incorpora 23 arbres
    Peu de foto: 
    Foto Miquel de Santiago
  • El carrer Salmerón de Lleida incorpora 23 arbres
    Peu de foto: 
    Foto Miquel de Santiago

El paer en cap, Miquel Pueyo, ha visitat els treballs de plantació d’arbrat de la campanya 2022-2023, que van començar a fer-se al carrer Almeria de Magraners i que han continuat, avui, en les dues voreres del carrer Salmerón. S’hi han col·locat 11 acer platanoides i 12 cersis siliquastrum (o arbre de l’amor) dins d’una operació que també ha inclòs la reparació del reg amb tubs d’aeració i tutors. En aquesta mateixa visita, l'alcalde de Lleida ha explicat a LLEIDA.COM la situació actual i l'evolució de les obres de l'Avinguda Prat de la Riba

En total, l’Ajuntament de Lleida preveu plantar un miler d’exemplars en una primera etapa, que es preveu que finalitzi al mes d’abril. Les tasques s’emmarquen en el conjunt d’accions per incrementar i millorar la biodiversitat de la ciutat i lluitar contra els efectes del canvi climàtic.

El carrer Almeria del barri de Magraners va ser el primer punt on es va actuar, amb la revegetació de 45 lledoners (al marge dret en direcció a Magraners) i 60 exemplars de Roure de Turquia, alternant amb altres 60 Roure martinenc (al marge esquerre).

En aquesta primera fase de la campanya de plantació, es duen a terme altres intervencions a les places Mossèn Jacint Verdaguer i a Santa Maria Magdalena, a l’avinguda Príncep de Viana, a la plaça dels Ferroviaris, als carrers Venus, Monsó i Terol, a l’avinguda de les Garrigues, al patí del convent de Santa Clara i als parcs de Ciutat Jardí i el Joc de la Bola.

El paer en cap ha assenyalat que els treballs de plantació lineal es realitzaran progressivament a la majoria de barris de la ciutat, en funció de la disponibilitat d’arbres, perquè enguany hi ha una manca d’estoc en els vivers de les espècies i varietats autòctones i no autòctones que més s’adeqüen al clima de Ponent.

Algunes de les espècies que s’implantaran són arços, alzines, roures, noguers, entre altres. El conjunt d’actuacions també inclou els parcs dels barris de Joc de la Bola i Ciutat Jardí, que es faran un cop finalitzi aquesta primera fase, a patir del mes d’abril. En aquests dos indrets està previst la plantació de més dos-cents exemplars, 113 i 116 respectivament.

A Lleida hi ha més de 40.000 arbres als carrers i places de la ciutat, que contribueixen a millorar la qualitat de l’aire, creen ombres que ajuden a disminuir les temperatures extremes de l’estiu, embelleixen el paisatge amb les floracions d’estiu i els colors del fullatge de tardor.

Comparteix

També t'interessarà