El Centre Històric de Lleida estrena la nova pista poliesportiva de la Panera

REDACCIÓ
Publicat: 
01-03-2023
Actualitzat: 02-03-2023 10:37
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • El Centre Històric de Lleida estrena la nova pista poliesportiva de la Panera
    Peu de foto: 
    Foto Mario Gascón (Ajuntament de Lleida)
  • El Centre Històric de Lleida estrena la nova pista poliesportiva de la Panera
    Peu de foto: 
    Foto Mario Gascón (Ajuntament de Lleida)

La nova pista poliesportiva de la Panera ja llueix nova imatge gràcies als treballs que s’hi han realitzat en el marc de la 2a edició del projecte '40x20: Art. Esport. Comunitat', un projecte dissenyat que ha estat impulsat de manera transversal des de diferents àmbits municipals. L’acte ha comptat amb la participació d’alguns jugadors de l’ICG Força Lleida i jugadores del CB Lleida que han estrenat la pista poliesportiva juntament amb joves dels grups de Joventut i d’Educadors/es Entorn que han disputat un torneig minitorneig de bàsquet 3x3.

El paer en cap, Miquel Pueyo, en primer lloc, ha donat les gràcies i ha felicitat totes les persones que han participat en aquest projecte “pel gran treball que heu fet conjuntament”. En aquest sentit, “vull destacar la importància d’aquesta actuació per al Centre Històric” així com el treball transversal que s’ha dut a terme entre el Departament de Joventut (Regidoria de Joventut, Festes i Tradicions i Esports) i l’equip d’educadores i educadors d’entorn de l'Àrea d'Infància i Família (Regidoria de les Persones, comunitat i agenda 2030). A més, s’ha comptat amb la col·laboració de la regidoria de Participació, la regidoria d'Esports, la regidoria d'Urbanisme, el Centre d'Art La Panera i l'Institut Municipal d'Ocupació.

Balaguer homenatja Kobe Bryant amb una nova pista de bàsquet
Peu de foto: 
Foto Carles Rabadà

A l’estrena de la nova pista poliesportiva de la Panera han assistit el primer tinent d’alcalde i regidor d’Urbanisme, Toni Postius; la 4a tinent d’alcalde i regidora de Recursos Municipals, Hisenda i Salut i del Centre Històric, Montse Pifarré,; el 5è tinent d’alcalde i regidor de Promoció Econòmica i Emprenedoria, Paco Cerdà;  el regidor de Joventut, Festes, Tradicions i Esports, Ignasi Amor, i diversos representants del CB Lleida, Força Lleida, Consell Esportiu del Segrià entitats i associacions veïnals.

En aquest projecte han participat 240 joves vinculats a LleidaJove, entitats del Centre Històric, artistes de l’Associació Cultural d’Artistes Promethea i sota la direcció de Foxy i Joon que han fet aquesta intervenció artística. A més, amb la voluntat d’obrir-la a la ciutadania i fer-la més accessible, la regidoria de Participació Ciutadana ha recuperat la gestió de l’espai i ha habilitat un tràmit online per poder sol·licitar-lo.

El Centre Històric de Lleida tindrà un nou gimnàs
Peu de foto: 
Foto Mario Gascón (Ajuntament de Lleida)

L'arranjament de la pista s’ha dut a terme de manera íntegra pels joves del projecte Brigada Jove de la regidoria de Joventut. Es tracta d'una iniciativa de formació prelaboral per a joves en situació administrativa irregular, en aquest cas centrat en el Manteniment d'Equipaments Públics. S’han encarregat de reparar i rehabilitar diferents elements de la pista (barana, construcció d’escales d’accés a les graderia, arranjament de la graderia, etc.)

L'acció artística comunitària ha estat realitzada sota la direcció de Foxy i Joon, artistes de l’Associació Cultural d’Artistes Promethea i ha comptat amb la participació activa de la ciutadania de Lleida i de les entitats que treballen al barri.

Les entitats i grups que han participat en l'acció artística comunitària són: Àrea d’inclusió de l’Ajuntament de Lleida (joves usuaris), joves del projecte Sostre 360, alumnes de Magisteri (especialitat Gestions Creatives) – Universitat de Lleida, Cicle formatiu IFE de l’Escola del Treball, alumnes del Cicle formatiu de Grau superior d’Integració Social (IES Ronda), alumnes del Cicle formatiu de Grau superior d’Animació Sociocultural (IES Ronda), alumnes de Cicle formatiu de Grau superior d’Ensenyament i Animació Socioesportiva (Col·legi Episcopal), Ciberaules, joves del projecte d’entorn del barri de Cappont, joves del Club Jove Magraners, joves del projecte d’entorn del barri del Centre Històric, joves del projecte +Divendres de LleidaJove, joves del projecte Marhaba de LleidaJove.

Cal recordar que la primera edició del projecte es va portar a terme l’any 2020 a la pista de bàsquet de Santa Cecília, ubicada al Turó de la Seu Vella, sota la direcció artística de Llukutter.

Comparteix

També t'interessarà