El COILL avalua la salut emocional de les Infermeres de Lleida

REDACCIÓ
25-06-2021
  • El COILL avalua la salut emocional de les Infermeres de Lleida

La Comissió de Recerca del COILL obre una enquesta per avaluar l'estat emocional de les col·legiades i col·legiats. Sota el nom "Infermeres: com ens sentim?", el Col·legi vol recollir les sensacions i opinions de les infermeres i infermers per elaborar un perfil de la salut emocional del col·lectiu.

Una radiografia que té per objectiu adequar, ampliar o incorporar nous recursos, si s'escau, al catàleg de serveis de suport emocional i psicològic que el COILL ja té a disposició de les col·legiades de forma gratuïta.

Esther Rubinat, responsable de la Comissió de Recerca del Col·legi, ha insistit en la necessitat "que les infermeres participin de forma massiva en l'enquesta, amb l'ànim que aquest perfil sigui el més real i útil possible, per protegir les companyes i companys que es troben en aquesta situació de vulnerabilitat".

Les dades recollides es processaran des de l'anonimat de les participants i el seu tractament servirà també per detectar els condicionants professionals, laborals o socials que fan emmalaltir o creen desassossec emocional a les Infermeres de Lleida.

"Són nombrosos els indicadors que la nostra salut física i emocional està greument afectada, tant per la pandèmia com per altres factors que afecten el nostre exercici professional i que, malauradament i en casos més greus, fan el salt esquitxant el nostre entorn personal i familiar. O podem fil a l'agulla i cuidem les unes de les altres o ens enfrontarem a una generació d'infermeres víctimes de "l'efecte Covid" –en paraules de l'Annette Kennedy, presidenta de l'International Council of Nurses– amb molts problemes per atendre al Sistema de Salut", ha explicat Rubinat.

Comparteix

També t'interessarà