El Col·lectiu Free't de Lleida i l'Auditori Enric Granados, amfitrions del 26è International Soundpainting

REDACCIÓ / Lourdes Farré
Publicat: 
09-07-2024
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • El Col·lectiu Free't de Lleida i l'Auditori Enric Granados, amfitrions del 26è International Soundpainting
    Peu de foto: 
    Col·lectiu Free’t de Lleida ©Paeria de Lleida

Lleida és l'escenari del 26è International Soundpainting Think Tank, una trobada anual que reuneix artistes multidisciplinaris fins al 13 de juliol a l’Auditori Municipal Enric Granados. Aquesta edició compta amb la participació d'una trentena de compositors de països europeus, els Estats Units i Llatinoamèrica, incloent el creador del llenguatge de signes Soundpainting, Walter Thompson. Durant la setmana, els artistes oferiran diverses actuacions obertes al públic.

El Col·lectiu Free’t, format per una vintena d’artistes de Lleida i que celebra el seu desè aniversari, és l’amfitrió de l’esdeveniment. El Soundpainting, que compleix 50 anys aquest any, és un llenguatge de signes per a la composició en directe que inclou més de 1.500 gestos per a músics, actors, ballarins i artistes visuals.

L'Auditori Municipal Enric Granados programa 21 concerts per aquesta tardor
Peu de foto: 
Jordi Savall ©Auditori Municipal Enric Granados

Les activitats del Think Tank inclouen jornades de treball a l’Auditori, portes obertes per als alumnes de les escoles artístiques municipals, i una jam de soundpainting oberta al públic el dijous. La cloenda serà el divendres 12 de juliol a les 21.30 h al Fossar de la Seu Vella, amb una actuació de l’Orquestra Internacional de Soundpainting, dirigida per Walter Thompson, i la participació del Col·lectiu Free’t.

El Think Tank és una conferència anual que reuneix Soundpainters de tot el món per desenvolupar el llenguatge Soundpainting, oferir actuacions i fomentar el seu ús com a eina educativa i recurs compositiu. El Soundpainting, iniciat per Walter Thompson el 1974, s'utilitza en més de 35 països tant professionalment com en l’educació.

El Col·lectiu Free’t, amb 10 anys d'història i més de 140 actuacions, és una de les agrupacions més longeves en la composició amb Soundpainting. Celebraran el seu desè aniversari amb una sèrie d’activitats, incloent la presentació del seu primer disc "Sotabosc" el 17 d’octubre a l’Auditori Municipal Enric Granados.

Comparteix

També t'interessarà