El Congost del Mu, gaudint el riu Segre entre muntanyes

LLEIDACOM | Blanca Linares
Publicat: 
11-03-2022
Actualitzat: 14-03-2022 10:20
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • El Congost del Mu, gaudint el riu Segre entre muntanyes
    Peu de foto: 
    Rutes Pirineus

Lleida amaga paisatges naturals increïbles, molts d’ells es poden gaudir a la vora del riu Segre. Aquest és el cas del Congost del Mu, una ruta imprescindible per connectar amb la natura i desconnectar de la rutina. Així bé, tant si ets aficionat a l'esport com si tens al·lèrgia al gimnàs, aquesta ruta et farà descobrir nous racons amb encant del nostre territori que t'omplen d'energia i et descarreguen de tensió.

Lluny de ser un camí pla i monòton, aquest recorregut està conformat per diversos elements que el diferencien dels altres. En aquest paisatge verd i colpidor trobem una ruta amb desnivell que ofereix unes vistes inigualables del Congost del Mu. És una activitat perfecta per passar un dia divertit, a no ser que tinguis por a les altures, perquè en aquesta excursió el visitant haurà de passar per una passarel·la de ferro penjada a la roca i un pont penjant, aquests elements permeten que l'excursionista vegi amb claredat allò que té sota els seus peus... Sense dubte és un camí només apte per als més valents.

Rutes Pirineus

Hi ha dues opcions per donar inici a la ruta. D'una banda, es pot començar des del poble d'Alòs de Balaguer, per una altra banda, es pot sortir des del costat oposat a Alòs de Balaguer, és a dir, la central de Camarasa. El punt d'inici només definirà el sentit de l'excursió, perquè un cop comencis per qualsevol dels dos punts, el paisatge ofereix vistes impressionants sense importar on comences la ruta.

En aquest cas, trobaràs l'explicació del camí que comença a la central de Camarasa i acaba a Alòs de Balaguer, però que és igualment útil per a qui vulgui realitzar la caminada en sentit contrari.

Quan arribes a la central, t'adones que el Congost del Mu compta amb alguns indrets indiscutiblement magnífics i que no té res a envejar d'altres llocs que acostumen a ser visitats al nostre territori.

No és estrany, si en començar la ruta, travessant la passarel·la penjada a la roca, notes que el teu cor s'accelera, tot i que aquesta part de la travessia no és massa llarga. Just quan acaba la passarel·la trobes una indicació cap a l'Ermita de Sant Jordi, però és recomanable continuar recte per poder-te troba el pont de fusta penjant, un pont en el qual et sentiràs com un peix dins l'aigua, rodejat d'una immensitat blava.

Una vegada has creuat el pont descobreixes un camí que ascendeix progressivament allunyant-te del riu i oferint unes vistes espectaculars del Congost, t'assegurem que l'esforç valdrà la pena quan des de dalt obtinguis una vista panoràmica inigualable.

Rutes Pirineus
Rutes Pirineus

Més endavant, una altra passarel·la penjada de la roca ens rebrà per continuar el nostre camí. Aquesta vegada, però, és de ciment i no de ferro, així que podràs mantenir el teu ritme cardíac ben tranquil. Si continuem caminant, arribarem fins a la font de l'Espadella, on ens toparem amb una relaxada zona de pícnic i, fins i tot, una 'pedra barbacoa' on dins es pot encendre foc, el que resulta ser la localització perfecta per recuperar forces menjant un bon àpat.

Rutes Pirineus

Aproximadament uns 2,5 km més enllà, trobarem la Font del Pont, aquesta font representa el punt final de l'excursió. Tot i que, si et quedes amb ganes de més, hi ha una opció 'bonus track'. La ruta continua fins a la població d'Alòs de Balaguer, i hi ha la possibilitat de visitar el castell per als més atlètics i encuriosits.

Així, aquest paisatge ofereix un viatge ple d'emocions i moments. Si la muntanya és el temple on trobes la pau, no pots perdre't aquest racó amb encant amagat a la Noguera.

Comparteix

També t'interessarà