El Consell del Pallars Jussà centralitza el suport als 50 refugiats ucraïnesos de la comarca

REDACCIÓ
Publicat: 
11-04-2022
Actualitzat: 11-04-2022 8:58
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • El Consell del Pallars Jussà centralitza el suport als 50 refugiats ucraïnesos de la comarca
    Peu de foto: 
    Foto Consell Comarcal del Pallars Jussà

Aquesta setmana s’ha coordinat la tramitació conjunta de la documentació necessària per a obtenir els permisos de residència i treball. Un grup de 20 persones refugiades d’Ucraïna que actualment es troben acollides al Pallars Jussà, han viatjat conjuntament a la delegació de la Policia Nacional a Lleida per tramitar permís de residència i treball per un període d’un any.

El Consell Comarcal a assumit els costos i el trasllat d’aquestes persones a Lleida  acompanyats de dos tècnics dels Serveis Socials i d’Immigració que s’han encarregat de coordinar les cites prèvies, per tal de facilitar i agilitzar els tràmits.

Al Pallars Jussà s’han atès fins ara un total de 50 persones refugiades provinents d’Ucraïna, 28 adults i 22 menors. D’aquests, 9 resideixen a La Torre de Capdella, i 41 a Tremp. Excepte 18, que van arribar a través de la Creu Roja i resideixen a l’alberg de Tremp, la resta viuen actualment en habitatges cedits per privats, ajuntaments i també en habitatges de familiars.

Així que van començar a arribar persones refugiades a la zona, el Consell Comarcal, que és qui té les competències d’immigració i de Serveis Socials, juntament amb els ajuntaments i les entitats del tercer sector del territori, es va establir un circuit d’atenció que pren com a punt de referència inicial el servei d’immigració. Des d’allà s’informa els usuaris/es sobre els passos a seguir i la documentació necessària per a obtenir els tràmit de protecció temporal alhora que també s’analitza la situació personal de cadascú i les seves necessitats per derivar-los als serveis més adients en cada cas com el padró municipal, els serveis educatius, sanitaris o a entitats del tercer sector.

Comparteix

També t'interessarà