El Dansàneu mira als orígens de la tradició

REDACCIÓ
30-08-2020
  • El Dansàneu mira als orígens de la tradició
  • El Dansàneu mira als orígens de la tradició

El Dansàneu va encarar ahir la recta final posant l’accent en la cançó del Duet Daura, en un espectacle de caràcter familiar a Esterri d’Àneu. A la tarda es va retre homenatge a la figura d’Ovidi Montllor amb la producció del festival Barnasants Ovidi 25 amb la col·laboració de la companyia de dansa tradicional Factoria Mascaró. A la proposta, Borja Penalba, David Fernández i David Caño van repassar la música que va divulgar el cantautor i artista d’Alcoi a partir de poemes d’Estellés, Maria-Mercè Marçal o Salvat Papasseit, entre d’altres.

Ja a la nit, el Dansàneu va tornar a l’església de Sant Just i Pastor a Son, seu habitual del festival, on es va presentar l’espectacle Biraka, de la ballarina basca Nerea Martínez, una barreja de música tradicional i dansa contemporània amb la qual l’artista reflexiona sobre les similituds i diferències entre la dansa tradicional del País Basc amb banda sonora pròpia: la de la txalaparta.

L’edició d’aquest any del Dansàneu es tancarà avui amb estrenes com l’acció poètica de l’escriptor Jordi Lara al castell de València d’Àneu o la clausura amb Factoria Mascaró i La Nova Euterpe a Santa Maria d’Àneu. El festival del Pirineu s’ha hagut d’adaptar, com ho ha fet la resta de propostes culturals, a l’actual situació de pandèmia, amb diferents mesures de seguretat sanitàries. Malgrat reduir a un terç l’aforament del festival, l’edició d’aquest any ha aconseguit una xifra rècord en vendes d’entrades.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

"Creus que s'hauria d'haver vacunat als membres de les meses electorals?"