El foc guanya la pluja a Lleida

REDACCIÓ
13-05-2018
  • El foc guanya la pluja a Lleida

El fort aiguat que va caure ahir a la tarda a Lleida no va aconseguir parar el foc dels diables que es van apropiar ahir a la nit la ciutat. Així, desafiant la pluja, la rua infantil a càrrec dels Diables de Lleida, Diables Carranquers infantils de Cervera i Botafocs - Ball de Dimonis de Castelló prevista per a les 20.00 hores, va sortir amb quinze minuts de retard i va desfilar pels carrers amb les guspires i petards tradicionals. El mateix va passar al correfoc popular, a càrrec de Diables de Lleida, el Drac Carrincló, los Marraquets, els Dimonis dels Trons i Botafocs - Ball de Dimonis de Castelló, que sota un amenaçador cel encapotat, van omplir el centre històric amb el particular infern de foc. No va tenir tanta sort el 34 Festival Folklòric de Lleida Històries en Dansa i els balls folklòrics de les cases i centres regionals, que van interrompre les activitats i suspendre’s a causa de la pluja.

Més tranquil va ser el matí, que malgrat la inestabilitat del temps, va acollir activitats protagonitzades pels jocs, la música i la cultura popular. Així, van destacar activitats com el 50 premi de pintura ràpida Aromes de Can Rosselló, plantació d’espígol o la cercavila popular, que va comptar amb la col·laboració dels Diables de Lleida, Amparitos i grallers i bastoners. També es va celebrar l’espectacle itinerant Hathi, que va omplir l’Eix Comercial i, per la seua part, el pati de les Comèdies va acollir Fem ballar els Gegants!, un acte protagonitzat pels més petits en el qual van aprendre ritmes per acompanyar el ball dels gegants i van participar en la cercavila de Violant i Berenguer.

Amb una previsió meteorològica que no anuncia pluges ni núvols a la vista, avui se celebren els actes que posaran el colofó final a la Festa Major de Maig del 2018.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Penses participar en la 25a edició de l'Animac?