Nit de foc i diables a Lleida

REDACCIÓ
29-09-2019
  • Nit de foc i diables a Lleida
  • Nit de foc i diables a Lleida
  • Nit de foc i diables a Lleida
  • Nit de foc i diables a Lleida
  • Nit de foc i diables a Lleida
  • Nit de foc i diables a Lleida
  • Nit de foc i diables a Lleida

Els lleidatans van tornar a sortir ahir massivament al carrer per gaudir d’una segona jornada de les Festes de la Tardor protagonitzada pel foc. Al crit de “canya a la banya!!!”, els diables van encendre la metxa de la XXIII edició de la Gran Nit de Foc i van il·luminar l’avinguda Madrid. El Voliak d’Oliana, el Muçol de Castellterçol, el Cremablat de Tremp i Lo Drac Carrincló van ser algunes de les bèsties que es van batre en un duel de foc i petards que va reunir centenars de persones sota les espurnes. Minuts abans, els petits dels Diables de Lleida ja havien escalfat els motors de la gran festa amb el correfoc infantil. Després d’una jornada que es va dividir entre la cultura popular, la màgia per a totes les edats del Mag Adriaco i els balls tradicionals de la mà de Sustraiak Dantza Taldea i Arrels de Lleida, les revetlles musicals van posar ahir el colofó amb els concerts del DJ Naio Decler, ZeBRASS Marching Band i els populars Buhos, que van estrenar el nou escenari de l’avinguda Rovira Roure.

Però fent referència al refrany com més curt millor, la música va acabar poc després de dos quarts d’una de la nit per facilitar el descans dels veïns del centre de la ciutat. Aquesta era la intenció de l’ajuntament de Lleida, que també va avançar l’inici de les actuacions a les 21.30 amb l’objectiu de “propiciar l’assistència de les famílies amb nens”. El dia gran de les Festes de la Tardor tindrà lloc avui, coincidint amb la festivitat de Sant Miquel.

Després de la ja tradicional carrera des de l’avinguda del Pla d’Urgell, que aquest any inclou un circuit addicional de cinc quilòmetres, el Seguici omplirà de música i color l’Eix Comercial (11.30 hores), en el qual també les colles sorprendran el públic amb els seus castells impossibles. Els concerts, que es distribuiran entre els escenaris instal·lats a l’avinguda Rovira Roure i la plaça del Dipòsit, aniran a càrrec de Lo Pardal Roquer, la formació femenina Roba Estesa, Kata & Anser001, Saüc i Contraband. En un altre ordre de coses, el castell de focs artificials posarà fi demà a les festes en honor a Sant Miquel.

Rovira Roure estrena escenari

Centenars de persones van assistir ahir a les revetlles musicals de la Festa de la Tardor, que per primera vegada s’han traslladat a l’avinguda Rovira Roure. La Guàrdia Urbana va tallar el trànsit al tram entre la plaça Vuit de Març i la plaça Ricard Viñes fins més enllà de dos quarts d’una de la matinada, quan tenia previst acabar la música. El grup Buhos, que ahir va tancar l’última gira a Ponent, va ser el més popular de la nit.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta