⏯️ El Govern exporta la Diada a una quinzena de països d'arreu del món

REDACCIÓ / ACN
Publicat: 
11-09-2023
Actualitzat: 11-09-2023 13:24
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • ⏯️ El Govern exporta la Diada a una quinzena de països d'arreu del món
    Peu de foto: 
    Departament d'Acció Exterior i Unió Europea

Les delegacions del Govern a l'exterior també celebren la Diada amb una vintena d'actes en una quinzena de països. En alguns casos -com per exemple les delegacions a França, al Regne Unit i Irlanda, Alemanya i Estats Units (Nova York)- han organitzat celebracions per a aquest mateix dilluns mentre que d'altres ja ho han anat fent des de la setmana passada i d'altres en els propers dies. Ho faran amb concerts, actuacions castelleres, recepcions institucionals, degustacions de productes catalans i taules rodones, entre d'altres. En el cas del Marroc, s'ha cancel·lat l'acte previst a Rabat després del terratrèmol que ha afectat el país i ha causat més de 2.000 víctimes mortals i més de 2.000 ferits més.

La delegació del Govern al Nord d'Àfrica tenia previst celebrar un recital de poesia catalana i marroquí aquesta tarda a l'Institut d'Estudis Africans de la Universitat Mohammed V de Rabat, un acte que ha quedat suspès després del terratrèmol de divendres a la nit a Marràqueix.

A Brussel·les, la Delegació del Govern de la UE, ha organitzat un concert de piano per aquest dimecres que ve a l'Espai Catalunya Europa, i a Andorra ha organitzat una acció simbòlica a les xarxes socials amb un escrit d'Andreu Claret, autor molt vinculat amb el país.

A la resta d'Europa, la delegació del govern a França ha organitzat per aquest dilluns a la tarda una recepció al Museu de la Moneda de París i ahir ja va celebrar una trobada amb la comunitat catalana amb una actuació dels Geperuts de París i els Castellers de Mallorca a la Plaça Saint-Sulpice de la capital francesa.

La Delegació al Regne Unit també celebra aquesta tarda una recepció institucional i la d'Alemanya convida a la comunitat catalana a una trobada amb productes de DO protegida i actuacions musicals al GLS Campus de Berlin.

La Delegació del Govern a Portugal ha organitzat un acte institucional al Museu Nacional de Arte Antiga Lisboa per aquesta tarda, amb la presència prevista de la consellera d'Acció Exterior i Unió Europea, Meritxell Serret; i a Suïssa el Museu d'Art d'Història de Ginebra acollirà una taula rodona aquest dimecres sobre l'aposta del Govern per l'esport femení i s'exposarà el model esportiu del FC Barcelona.

A l'Alguer, aquest diumenge la Villa Mosca va acollir una recepció institucional i un concert d'Eleonara Peana i aquest vespre l'església de San Lorenzo in Miranda de Roma hi haurà una altra recepció institucional i un concert a càrrec del trio Marala.

La Delegació del Govern a l'Europa Central ha repartit la commemoració en tres dies diferents a Eslovènia, on aquest divendres hi va haver una recepció institucional i un concert solidari amb artistes catalans; a Viena, amb una altra recepció institucional i una actuació del duo de guitarres Ribera-Sàbat ahir diumenge; i el cap de setmana que ve amb una trobada amb la comunitat catalana de Polònia.

A Zagreb, el grup Ginestà va oferir-hi un concert dissabte i la delegació del Govern al sud-est d'Europa el xef croat Christian Misraca i la catalana Carlota Claver van elaborar una degustació de plats tradicionals mediterranis.

A Brussel·les, la Delegació del Govern de la UE, ha organitzat un concert de piano per aquest dimecres a l'Espai Catalunya Europa.

A més, per primer cop, el Govern ha fet arribar la Diada al centre polar àrtic, amb diverses activitats lúdiques i infantils a la ciutat noruega de Tromso.

La Diada també arriba al continent americà

La delegació als Estats Units i al Canadà inaugurarà aquesta tarda l'exposició 'La llengua catalana, 10 milions de veus europees' a la Casa Hispànica de la Universitat de Columbia, mentre que dijous que ve, la delegació de Washington oferirà un espectacle de dansa i arquitectura que retrà homenatge a Lluís Domènech Muntaner a càrrec de la directora de cinema Stacey Manchel Kusell.

A Mèxic, la delegació del govern al país asteca i a l'Amèrica Central va oferir un còctel dijous passat amb el cos diplomàtic i aquest diumenge va tenir lloc una trobada amb la comunitat catalana.

Al Con Sud, la Diada coincidirà amb la inauguració oficial de la restauració i de la nova il·luminació de la façana modernista del Casal i es recordarà el 50è aniversari del cop d'estat a Xile i el procés de recuperació democràtica.

Els actes organitzats per les Delegacions s'han complementat amb esdeveniments promoguts per les comunitats catalanes a l'exterior, l'Institut Ramon Llull, les oficines de l'Agència per a la Competitivitat de l'Empresa (ACCIÓ), l'Agència Catalana de Turisme (ACT) i l'Institut Català de les Empreses Culturals.

Comparteix

També t'interessarà