El Grup 13 parlarà de la seva obra a la Casa Gran del Miracle

REDACCIÓ
18-08-2022
  • El Grup 13 parlarà de la seva obra a la Casa Gran del Miracle
    Peu de foto: 
    Ajuntament de Riner
  • El Grup 13 parlarà de la seva obra a la Casa Gran del Miracle
    Peu de foto: 
    Ajuntament de Riner

La Casa Gran del Miracle de Riner (el Solsonès) acollirà aquest dissabte, a les 11.30 h, una visita comentada a l’exposició “Grup 13: amistat, vocació, tradició”, dedicada al col·lectiu artístic de la Catalunya Central. La singularitat de la visita rau en que hi participaran alguns dels artistes en actiu del Grup 13, que parlaran de la història d'aquest col·lectiu de pintors, comentaran les obres que s'hi exposen i explicaran diverses anècdotes esdevingudes al llarg dels vint anys d'activitat que va mantenir el grup.

Ovidi Cobacho, coordinador del col·lectiu GREHVAT.0, explica que “dels 22 artistes que van formar part del Grup 13, en diferents etapes, només en queden 9 de vius, alguns dels quals ja d'edat molt avançada i amb un estat de salut delicat”. Però aquells que encara es mantenen en actiu, afirma Cobacho, “conserven un record ben viu dels seus col·legues i de les experiències compartides plegats, vivències que posaran en comú el proper dissabte en aquesta visita comentada, oberta a tothom i de lliure accés”. El Grup 13 és un dels darrers col·lectius de pintors de l'escola manresana actiu a les acaballes del passat segle XX i durant la primera dècada del segle XXI.

L'exposició es pot veure a la Casa Gran del Miracle fins al 18 de setembre. Les visites es poden fer amb confirmació prèvia en les modalitats de visites per lliure (matins de dilluns a divendres, de 10 a 14 h); visites comentades durant les jornades d'activitats paral·leles, al finalitzar l'activitat; i visites integrades (exposició Grup 13 i conjunt monumental de la Casa Gran del Miracle). Cal fer les reserves al telèfon 973 48 08 15 o per e-mail a ajuntamet@riner.ddl.net.

L'exposició està organitzada pel col·lectiu GREHVAT.0 i l'Ajuntament de Riner.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Veuràs algun partit del Mundial de futbol de Qatar?