El Lleida_potFest pren vida amb el seu primer mural participatiu

REDACCIÓ
Publicat: 
12-04-2021
Actualitzat: 12-04-2021 1:00
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • El Lleida_potFest pren vida amb el seu primer mural participatiu
  • El Lleida_potFest pren vida amb el seu primer mural participatiu
  • El Lleida_potFest pren vida amb el seu primer mural participatiu

El taller del mural participatiu, dissenyat i gestionat per l’artista lleidatà Llukutter, ha donat el tret de sortida al Lleida_potFest, el festival d’art urbà que des del passat dissabte i fins al pròxim diumenge es desenvoluparà al Centre Històric. El paer en cap, Miquel Pueyo; la tinent d’alcalde i regidora del Centre Històric, Montse Pifarré; el regidor de Joventut, Ignasi Amor, i el director del festival, Carles Hernández, han visitat aquest migdia aquest taller en què Llukutter ha plasmat les imatges de figures de la música (Amy Winehouse, Aretha Franklin i Fredie Mercury) sobre les parets d’un edifici a la cruïlla dels carrers Panera i Peralta.

Aquest és el primer dels quatre tallers participatius que, juntament amb una taula rodona i una exposició, complementaran les cinc intervencions de murals de gran format, que cinc reconegudes figures de l’art urbà realitzaran des d’aquest dilluns fins al diumenge, cadascun utilitzant diferents tècniques.

Belin deixarà la seva obra en la paret mitgera del Centre Cívic del Centre Històric, al carrer Galera; Elisa Capdevila ho farà al carrer Lluís Besa 29; Lidia Cao, al carrer Boters 1; Malakkai, al carrer Carnisseries 10, i Llukutter, al carrer Cavallers 50-58.

L’alcalde ha assenyalat l’oportunitat d’aprofitar les parets buides del Centre Històric per millorar i embellir el barri, amb la participació dels veïns i veïnes que col·laboraran en la confecció dels murals dels tallers. A més del d’avui, ha convidat a participar en els que es desenvoluparan els pròxims dies a les parets de l’Escola Cervantes, la plaça del Dipòsit i el carrer Lluís Besa. 

El regidor de Joventut, Ignasi Amor, ha posat èmfasi en la participació dels veïns i veïnes per a diferenciar el Lleida_potFest d’altres festivals del territori. “Volem que siguin ells i elles qui col·laborin amb els artistes lleidatans que els dirigiran –Txus Montejano, Zosen i Foxy-, perquè la clau de l’èxit del festival és aquesta. Volem que el barri se’l faci seu, perquè també és una manera de democratitzar-lo”.

Amor ha manifestat la voluntat “que cada edició del festival es faci en un barri o zona de la ciutat diferent, amb l’objectiu de crear un entramat d’obres distribuïdes per tot Lleida. Això, fins i tot permetria la possibilitat d’organitzar recorreguts turístics, amb els quals potenciar la imatge de la ciutat. Enguany comptem amb artistes de conegut prestigi internacional, però no ens hem oblidat de fer del festival un esdeveniment de proximitat, amb la participació d’artistes locals”, ha dit.

El regidor també ha aprofitat per agrair la col·laboració dels propietaris dels immobles en què s’ha autoritat a actuar els artistes. 

Comparteix

També t'interessarà