El Museu de Lleida al·legarà contra el trasllat de les obres de la Franja abans d'acabar l'any

ACN
22-12-2020
  • El Museu de Lleida al·legarà contra el trasllat de les obres de la Franja abans d'acabar l'any

El plenari de consorci del Museu de Lleida, reunit de manera extraordinària, ha decidit per unanimitat oposar-se a l'auto d'execució provisional de la sentència de 10 de desembre de 2019 dictada pel jutjat de Barbastre. Per això, abans del 29 de desembre presentaran al·legacions a l'auto que requereix que es lliurin les 111 obres de la Franja abans del 15 de febrer de 2021. També recorden que la sentència no és ferma i el consorci, el Govern i el Bisbat de Lleida hi van presentar recurs davant l'Audiència Provincial d'Osca. Des d'un punt de vista tècnic, avisen que el trasllat provisional té "afectacions" administratives, legislatives i de conservació preventiva que l'auto d'execució provisional no preveu.

El Consorci del Museu de Lleida també alerta que el compliment d'aquesta execució provisional desmantellaria la col·lecció d'una institució pública, el museu, sense una sentència ferma. Per tot plegat, han avançat que els propers dies, abans del 29 de desembre, els serveis jurídics del consorci i del Bisbat de Lleida presentaran les al·legacions davant del jutjat de Barbastre.


Tres anys després de l''assalt' al Museu de Lleida, les obres de Sixena es troben al monestir oscenc, tancat a les visites i buit des de fa mesos

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Et sembla bé relaxar l'ús de mascareta?