El Museu de Lleida lliura al de Barbastre 5 obres més de la Franja

ACN
Publicat: 
22-02-2021
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • El Museu de Lleida lliura al de Barbastre 5 obres més de la Franja
    Peu de foto: 
    Imatge d'arxiu (Museu de Lleida)

El Museu de Lleida lliurarà aquest dilluns al Museu diocesà Barbastre – Montsó 5 objectes que formen part del conjunt de 28 obres reclamades pel bisbat de Barbastre en relació als quals el de Lleida sempre ha reconegut que ha tingut en dipòsit. Degut al seu estat de conservació, es va considerar millor traslladar-los en un transport diferent al de la resta del dipòsit. En paral·lel, el consorci comunicarà al jutjat de Barbastre aquest lliurament. Així mateix, en el propers dies es tancarà un pla de lliurament definitiu de la resta dels 83 béns en litigi amb l'empresa adjudicatària del trasllat. Fa una setmana va vèncer el termini per a l'execució provisional de la sentència i es van començar a trasllada les obres a l'Aragó.

Les obres que viatjaran aquest dilluns de Lleida cap a Barbastre són un retaule molt fragmentat dedicat a la Mare de Déu, procedent de Sirés – format per 26 fragments, de la primera meitat del segle XVII; un retaules de la vida de la Mare de Déu, procedent de Montanui, format per 3 taules de pintura sobre fusta, de principis del segle XVI; un sagrari de fusta daurada, procedent de Gabarret, del segle XVIII; dos fragments d'un enteixinat de fusta amb restes de policromia, procedent de Ballobar dels segles XIV – XV; i un Sant Bisbe, talla de fusta de pi, procedent de Centenera (Erdau), dels segles XVI – XVII.

El passat 17 de febrer el consorci va adjudicar la contractació del trasllat dels 111 béns de la Franja (embalatge, manipulació i trasllat) a l'empresa SIT Expedición Arte y Seguridad S.L., de Cosalda, a Madrid, per un import de 25.385,80 euros amb IVA inclòs. El concurs es va iniciar el 25 de gener d'enguany.

Comparteix

També t'interessarà