El Museu Morera repassa els darrers 25 anys de l'artista Carles Porta

REDACCIÓ
22-02-2021
  • El Museu Morera repassa els darrers 25 anys de l'artista Carles Porta

El Museu d’Art Jaume Morera dedica una exposició a repassar els darrers 25 anys de la trajectòria de l'il·lustrador, dissenyador gràfic i animador Carles Porta. Nascut a Madrid el 1963, Porta és artista, dibuixant, dissenyador i creador d'un univers visual i conceptual, amb un estil particularment inconfusible, que desplega la seva feina tant en treballs basats en la il·lustració i el cinema d'animació, com en altres projectes multidisciplinaris. Com artista lleidatà i, en el marc de la seva recent incorporació a la Col·lecció del Museu d’Art Jaume Morera de Lleida, presenta una exposició on concentra, de manera àmplia, el seu treball des de diferents facetes de la seva trajectòria.

Des d'un tractament gràfic i centrat en el dibuix, Porta estableix en tot els seus treballs una atmosfera que perfila diversos conceptes: la imatge de l'acció, el dibuix expandit i un interès central per la producció cinematogràfica. Unes atmosferes que en bona part traspassen les fronteres de la pràctica del dibuix i el cinema mitjançant geografies sorprenents, paisatges fantàstics, i personatges enigmàtics.

Sota el títol de 'La casa infinita', l'exposició es desplega en l'espai expositiu a mode coral, establint un diàleg entre diferents produccions que il·lustren els darrers trenta anys de la seva professió. D’una banda destaquen els seus treballs vinculats amb la imatge de la Mostra Internacional de Cinema d'Animació Animac, que han acabat per assolir un tret distintiu de la Mostra i, d’una altra, un desplegament de diversos projectes i treballs que esdevenen un recorregut per la trajectòria de l'artista, abordant diferents camps d'interès, vinculats a les diferents maneres que té d'entendre el dibuix, la poesia, el cinema, la il·lustració o el disseny gràfic. 

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

S'hauria d'ampliar l'edat mínima per consumir alcohol?