⏯️ El 'nou' Morera, d'aquí a tres anys

J.B.
22-10-2020
  • ⏯️ El 'nou' Morera, d'aquí a tres anys
  • ⏯️ El 'nou' Morera, d'aquí a tres anys
  • ⏯️ El 'nou' Morera, d'aquí a tres anys
  • ⏯️ El 'nou' Morera, d'aquí a tres anys
  • ⏯️ El 'nou' Morera, d'aquí a tres anys
  • ⏯️ El 'nou' Morera, d'aquí a tres anys

Després de la nuvolada que planava sobre la reforma de l’edifici de l’antiga Audiència de Lleida per acollir el futur Museu d’Art de Lleida, actual Museu Morera –amb plantada de les empreses adjudicatàries de les obres, reforma del projecte i la pandèmia pel mig–, ahir es va escenificar el final de la tempesta després d’una visita d’obres encapçalada per l’alcalde, Miquel Pueyo, que va assegurar que “en un horitzó de dos a tres anys confiem a tenir el museu acabat”. El regidor d’Urbanisme, Toni Postius, i el de Cultura, Jaume Rutllant, van acompanyar l’alcalde en una visita guiada per l’arquitecte municipal, Jaume Terés, en què no van faltar tampoc representants de l’UTE Romero Polo, Arnó i Sorigué, així com el director de la pinacoteca, Jesús Navarro.

Pueyo va destacar que “la previsió és que abans de final del 2021 estigui executada al 70 per cent la reforma de l’edifici”, la qual cosa permetrà salvar la subvenció de dos milions d’euros de fons europeus. De fet, l’excusa de la paralització per la Covid ha acabat ajudant a poder complir amb els terminis. L’alcalde va afirmar que aquest projecte és “una oportunitat històrica”, que contribuirà també a donar un impuls a la renovació de la rambla Ferran. Postius va remarcar que “les obres no van arribar a paralitzar-se del tot, a penes durant quinze dies del confinament, però es va continuar treballant amb menor intensitat”.

La pinacoteca lleidatana cedeix dos escultures de Cristòfol al MACBA

Amb la mirada posada a la futura seu del Morera, el museu lleidatà continua també donant màxima difusió als artistes més emblemàtics de la seua col·lecció. Dimarts mateix, la restauradora de la pinacoteca es va encarregar de desembalar i supervisar l’estat de dos obres escultòriques de Leandre Cristòfol a la seua arribada al Museu d’Art Contemporani de Barcelona (MACBA). Es tracta d’Objecte gravitant (1961) i Escultura espacial (1962), cedides en dipòsit per formar part durant més d’un any de la col·lecció permanent del museu barceloní.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Renoves l'armari cada tardor?