El Pallars Jussà es manifestarà contra la MAT el proper 9 d'octubre

ACN
16-09-2021
  • El Pallars Jussà es manifestarà contra la MAT el proper 9 d'octubre
  • El Pallars Jussà es manifestarà contra la MAT el proper 9 d'octubre

Una trentena de veïns del Pallars Jussà, majoritàriament de les plataformes 'Salvem el Pallars' i 'Contra l'Autopista Elèctrica del Pallars', ha decidit en assemblea convocar una marxa lenta, el proper dia 9 d'octubre, per mostrar el seu posicionament contrari al projecte que inclouria una macrocentral eòlica situada a Osca i les seves infraestructures d'evacuació fins a Isona (Pallars Jussà), que afectaria també els municipis de Castell de Mur, Tremp i Gavet de la Conca. Durant l'assemblea s'ha acordat iniciar de manera immediata una recollida d'al·legacions contra aquest projecte de línia de molt alta tensió.

A finals de juliol es va publicar al BOE el procediment administratiu de tramitació de l'Estudi d'Impacte Ambiental i la sol·licitud d'Autorització Administrativa Prèvia del conjunt de parcs eòlics denominats 'Clúster Begues_PFot-539 AC' i la seva infraestructura d'evacuació, que comprèn la central fotovoltaica Jaime I (de 40 MWp i situada a Aragó), així com la seva infraestructura d'evacuació.

Ara, els contraris a aquest projecte han dit que es posen a treballar de manera immediata en la recollida d'al·legacions contraries a aquest projecte atès que el període d'al·legacions acaba les properes setmanes.

Pel que fa a la marxa lenta que anirà del port de Comiols fins a Tremp, serà la primera de les accions que prepara la Plataforma unitària contra aquest projecte. Paral·lelament s'aniran fent altres accions per informar a la població de la línia de molt alta tensió.
 

Comparteix

També t'interessarà