El parc botànic d'ametllers a Vilagrassa serà una realitat aquest any

REDACCIÓ
04-01-2021
  • El parc botànic d'ametllers a Vilagrassa serà una realitat aquest any

El parc botànic de Vilagrassa dedicat als ametllers, fruita que dona nom a la fira del municipi, serà una realitat aquest any. L’alcalde, Jordi Serés, va destacar que “serà un important atractiu per fomentar el turisme i les visites a Vilagrassa”. En aquest sentit, va detallar que l’actuació anirà a càrrec de la Diputació de Lleida i consistirà a instal·lar un edifici prefabricat i a plantar ametllers de diferents varietats, algunes d’històriques, amb l’objectiu que es converteixi també en un referent del sector.

Més endavant està previst plantar també varietats convencionals per tenir-hi un camp experimental en el qual es podran dur a terme jornades de formació. El parc botànic, el projecte del qual ha estat redactat per Salvador Giné i amb assessorament tècnic que anirà a càrrec de l’IRTA, estarà ubicat al costat de la piscina i la nova escola, i el consistori preveu habilitar enguany un carrer per als vianants que uneixi aquests dos equipaments amb un parc infantil. Serés va afirmar que “el pressupost d’aquest anys és valent”.

Comptes d’1,3 milions amb 600.000 euros en inversions

L’ajuntament ha aprovat recentment el pressupost del 2021, que ascendeix a 1,3 milions i en destina 600.000 a inversions. Destaca la segona fase de la primera piscina del municipi amb la construcció dels vestidors i d’un bar que funcionarà tot l’any (180.000 euros) i la substitució de la canonada d’aigua des de la captació al Canal d’Urgell fins a l’embassament, ja que l’actual és de fibrociment i té fugues habituals (232.000 euros, amb una ajuda de l’ACA de 154.000).

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta