El pavelló 3 acollirà unes setanta places per a persones vulnerables i s'augmentaran en cas que sigui necessari

ACN
Publicat: 
02-11-2020
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • El pavelló 3 de Fira de Lleida habilitat per acollir persones que venen a treballar a la fruita
  • Pla de detall de l'entrada del pavelló 3 de Fira de Lleida, convertit temporalment en allotjament per temporers

L'Ajuntament de Lleida habilita el pavelló 3 de Fira de Lleida, als Camps Elisis, com a allotjament hivernal nocturn d'urgència, en el marc del Pla Iglú. L'espai, que entrarà en funcionament la nit de dimarts a dimecres, disposarà d'unes setanta places per acollir les necessitats bàsiques de persones vulnerables, ja que la Paeria té comptabilitzades una setantena de persones que dormen al carrer a la ciutat, tot i que no descarta augmentar la capacitat si fos necessari. La regidora Sandra Castro ha explicat que el pavelló 3 funcionarà com a "alberg" i permetrà així garantir la distància social entre persones per la covid-19. El refugi nocturn complementarà el servei que ja es presta a l'allotjament de Jericó, contractat per la Paeria.
L'objectiu és atendre les necessitats bàsiques de persones que amb l'arribada del fred es poden trobar en situació de vulnerabilitat. La Paeria ha optat pel pavelló 3 ja que té prou capacitat per acollir la població que s'hi derivi, principalment de l'àrea dels serveis socials, i a la vegada garantir les mesures de seguretat contra la covid-19, com ara respectar el toc de queda, la distància personal, la neteja de mans i l'ús de mascareta.

El Pla Iglú s'activa davant la davallada de temperatures nocturnes i té com a prioritat oferir recursos a la gent més vulnerable per prevenir-los de les conseqüències del fred. El refugi nocturn complementarà el servei que ja es presta a l'allotjament de Jericó, contractat per la Paeria. L'Ajuntament desenvolupa el Pla Iglú amb un equip tècnic, amb professionals del sector, i en coordinació amb entitats de la ciutat, que també vetllen per la població amb menys recursos. En aquest sentit, la Paeria ha contractat dos treballadors socials, dos integradors socials, un educador i alguna altra persona més, segons ha explicat la regidora d'Educació, Cooperació, Drets Civils i Feminismes, Sandra Castro.

La Paeria de Lleida ja va adequar el pavelló 3 de la Fira de Lleida a principis de juny per atendre les persones que arribaven a la ciutat per treballar a la campanya de la fruita.

Comparteix

També t'interessarà