⏯️ El portaveu d'Ipcena puja a l'arbre que la Paeria vol talar a la plaça Sant Joan

LLEIDACOM
13-10-2020
  • ⏯️ El portaveu d'Ipcena puja a l'arbre que la Paeria vol talar a la plaça Sant Joan
  • ⏯️ El portaveu d'Ipcena puja a l'arbre que la Paeria vol talar a la plaça Sant Joan

Joan Vázquez, portaveu d'Ipcena-EdC, s'ha enfilat aquest dimarts al matí a l'arbre de la plaça Sant Joan de Lleida que, per motius de seguretat, la Paeria té previst talar avui. L'exemplar, de l’espècie Melia azederach, es retirarà al detectar que s’ha mogut la seva base, provocant la seva inclinació i recolzament en el mateix escocell elevat de la plaça.

L'entitat ecologista s'oposa a la tala d'aquest arbre que porta plantat al menys cinc dècades a la plaça, tot apuntant que, malgrat estar recolzat damunt de la carpa de la Cafeteria “Lo Marraco”, al mateix temps fa la funció "d'apuntalament" a l'arbre "ja que no està exercint tanta força com per xafar la carpa". En aquest sentit, demanen a l'Ajuntament valorar la possibilitat d'apuntalar-lo o desplaçar la carpa de la terrassa de la cafeteria "Lo Marraco", ubicada al costat de l'arbre.

 

El tinent d'alcalde, Sergi Talamonte, lamenta a través de les xarxes socials que "sempre dol perdre arbres" i que, després d'haver estudiat totes les alternatives, "la decisió tècnica ha prioritzat la seguretat".

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Penses participar en la 25a edició de l'Animac?