El preu de la llum per aquest diumenge serà el més baix des del 7 d'agost del 2021

ACN
Publicat: 
23-10-2022
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • El preu de la llum per aquest diumenge serà el més baix des del 7 d'agost del 2021
    Peu de foto: 
    Maria Aladern (ACN)

El preu de la llum marcarà aquest diumenge el preu més baix des del 7 d'agost del 2021 i se situarà en els 72,84 euros MWh, segons els registres de l'Operador del Mercat Ibèric d'Energia (OMIE). D'aquesta manera, també suposarà el preu més baix d'aquest any i en comparació amb aquest dissabte serà un 31,2% més barata. A més, és la tercera jornada des de dimecres que el preu de la llum se situa per sota els 100 euros MWh, segons l'OMIE. La franja més cara del dia serà entre les deu i les onze de la nit, amb 138,22 euros MWh mentre que les més barates seran entre quatre i cinc de la tarda i entre cinc i sis, ambdues amb només 4,11 euros MWh. Pel que fa la compensació pel topall del gas, tampoc caldrà aplicar-la per demà.

De fet, és el cinquè dia consecutiu que no cal afegir el preu de la compensació ja sigui perquè és igual a zero o perquè surt negatiu per la baixa demanda del gas durant les darreres jornades, en part per les altes temperatures per l'època.

El govern espanyol va pactar amb la Comissió Europea limitar el preu del gas –una mesura que ara es podria estendre a tot el continent i que es fa servir per produir electricitat a la Península Ibèrica durant un any per evitar que la pujada de preu rècord d'aquesta energia apugés també les més barates, com la hidràulica, la fotovoltaica o l'eòlica, tal com passava anteriorment en la subhasta del mercat majorista.

El preu de referència del gas que s'estableix al mecanisme és variable, començant amb un valor de 40 euros durant els primers sis mesos i incrementant-se a partir de llavors 5 euros cada mes, fins als 70 euros.

Comparteix

També t'interessarà