El punt lila de Vielha va detectar tres agressions masclistes durant la festa major

M.C.
19-09-2019
  • El punt lila de Vielha va detectar tres agressions masclistes durant la festa major

Cada vegada són més els ajuntaments lleidatans que es blinden contra l’assetjament i les agressions masclistes durant les festes majors mitjançant la implementació de protocols específics i punts lila d’atenció a les dones. Una de les últimes localitats a sumar-se a aquesta iniciativa és Vielha, el Punt Segur de la qual va detectar tres casos de violència de gènere entre les nits del 7 al 10 de setembre. Entre aquests episodis, destaca la detenció per part dels Mossos d’Esquadra d’un home de 31 anys que va agredir la parella durant una de les revetlles, per la qual cosa va ser acusat d’un delicte de maltractament en l’àmbit de la llar.

Pel que sembla, el presumpte agressor va discutir amb la parella la matinada del dia 8 i la va tirar a terra d’una empenta. Membres de l’Associació per la Igualtat a Aran, encarregats de gestionar aquest servei, van ser els que van alertar la policia catalana. “Aquesta primera experiència ha evidenciat que el problema de la violència masclista també és present a Aran i que es necessiten accions fermes per eliminar aquesta xacra de la nostra societat”, va explicar ahir el tinent d’alcalde de la capital de la Val d’Aran, Alberto López, alhora que va afegir que l’ajuntament està treballant amb els establiments de lleure nocturn perquè també puguin adherir-se a aquests protocols de seguretat. Més enllà de les denúncies de violència de gènere, prop de vuit-centes persones van rebre informació del punt lila, que té com a objectiu prevenir i sensibilitzar a la societat sobre aquest problema.

Entre les últimes iniciatives que aquest estiu s’han posat en marxa a la província, destaca la que es va portar a terme a la festa major d’Alcarràs, que Creu Roja Joventut va convertir en el primer municipi català a incloure un Espai Propi. El passat dia 31 d’agost diversos voluntaris van efectuar activitats de formació, sensibilització i prevenció de violències masclistes, a més d’atendre els possibles casos d’assetjament acompanyant a tota hora les víctimes.

A Lleida ciutat, les festes patronals, tant la del mes de setembre com les del maig, així com l’Aplec del Caragol, han comptat els últims anys amb un punt d’informació per atendre les víctimes de violència de gènere i LGBTI-fòbia. En aquesta línia, la Fiscalia va obrir l’any passat 189 diligències prèvies per delictes sexuals, quaranta més que el 2017.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta